Mój mały ogródek - Isia cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jeszcze parę różnych roslinek :D

Obrazek Obrazek Obrazek
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22

Post »

Isiu różę o którą pytasz Gosie Deirde to na 99% Pink Peace. Mam tę róże w ogrodzie! :wink:
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu bardzo Ci dziękuję obejrzałam u Ciebie i rzeczywiscie sa bardzo podobne, zauwazyłam że u Ciebie różyczka jest pojedyńcza a u mnie taki krzaczor, kwiaty ma pojedyńcze duze ale krzew rozrósł się sporo

.
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Isiu piękne są Twoje róże , na moich zaczyna pojawiać się czarna plamistość liści
więc próbóję walczyć. Mam pytanie na jednym z ostatnich zdjęć jest roślina o kolorowych liściach/rózowo-zielonych/ my ją mamy również lecz nie znamy nazwy?. A może Ty znasz jej nazwę.

Życzę miłego dnia.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Isiu - bardzo Ci dziękuje za pamięć, róża - Kutno - jest hodowli pana Wituszyńskiego, może uda Ci się ją kupić. Co do róży - może daj ją do wątku z identyfikacją - może inna osoba będzie potrafiła Ci pomóc.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Isiu - czy pytasz o te różę?

Obrazek
Jak długo ja masz u siebie... bo jeśli to nowy zakup to wg mnie jest to Arthur Bell.
Mam ją od 4 chyba lat i dziś kwitnie inaczej nieco ale początek był taki właśnie jak na Twoim zdjęciu.
Przez pewien czas myliłam ją nawet z Peace(Gloria Dei) bo również zaróżowiły się jej płatki na brzegu ale to z pewnością jest Arthur Bell.
Rośnie silnie,liście ma duże o intensywnie zielonej barwie .
Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zenku miło mi, że zajrzałeś :D u mnie również pojawiła sie czarna plamistość na różanych lisciach ale jeszcze nie pryskałam. Roslinka o która pytasz to Houttuynia Cordata lub inaczej pstrolistka sercowata

dziekuje Gosiu pewnie tak zrobię :D

KaRo nie o te rózyczke mi chodziło ale niechcący :D dowiedziałam sie nazwę innej NN tak podejrzewałam że to Arthur Bell. Na poczatku kwiaty ma intensywnie żółte później robia sie jasniejsze jak na zdjęciu. Pytałam o tę różyczkę patrz niżej - Cilla77 sugruje że to Pink Peace i pasuje to do rózyczki ale może sie mylę

Obrazek
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

O tej różyczce nic nie wiem na pewno. :D
Mogę tylko zgodzić się z sugestią Kasi. :D
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

To jest Pink Peace....zupełnie jak moja.
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Nie wiem, które święto róż lepsze- letnie czy jesienne? Ta impreza w Kutnie może być interesująca...
Jakieś plany zakupowe? Odmiana Kutno? Jest jakaś szczególna?
Po wizycie w Hortulusie jakieś konkretne plany do realizacji u siebie? Wybacz,że tak zarzuciłam Cię pytaniami...
Ale nie jestem tu pierwszy raz.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Isiu róża na ostatnim zdjęciu jest tak piękna, że nie można oczu oderwać, prawdziwe cudo. Widzę, że masz więcej takich piękności.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Isiu, ja tez jestem przekonana, ze to Pink Peace. Tez ja mam. Ma identyczne kwiaty. A wielkosc krzaku zalezy od wieku, od gleby ...
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KaRo to zgadzamy sie obie i z tego co piszą dalsi mili goście to jest PINK PEACE :D :D

Tess dzięki :D :D jedna NN mniej :D

Vita miło Cie gościć :D Szkoły sadzenia róż sa różne. Jedną z nich są sadzenia jesienne róże sprzedawane są łysym korzeniem (nie w doniczce) i jeżeli różyca jest zdrowa zdąży się ukorzenić przed zimą, wiosna szybciej zawiązuje kwiaty bo nie traci energii na ukorzenianie :D Odmiana "Kutno" przyznam się że nie wiem to zamówienie Gosi Deirde sama jestem ciekawa jak wygląda :wink: Po wizycie w Hortulusie zawsze sa nowe pomysły bo miejsce niezwykłe. Jesienią znów szaleństwa ogrodowe przesadzanie i nowe nasadzenia więcej róż ale i lilie, sasanki, hiacynty.....etc ??????? :D :D

Irenko kupiłam ją w OBI pod nazwa Troika bo chciałam pomarańczową różyczkę na rabatę biało pomarańczową. Okazała się intensywnie różowa i bardzo byłam niezadowolona że to nie taka jak chciałam ale jak zakwitła i zobaczyła kwiat jestem pod ogromnym wrażeniem w dodatku przepieknie mocno pachnie i.. juz nie żałuje że to nie Troika (dokupię oczywiście) a różowa Pink Peace zostaje :D

Chatte rózyczka została posadzona wiosna tego roku na słonecznym stanowisku, miejsce reprezentacyjne przed domem (miała być pomarańczowa ) dostaje jeść i pić mówię do niej że jest piękna bo mimo różu którego nie lubię ta mnie powaliła urodą :D
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Isiu, mi chodziło bardziej o charakter 'święta' różanego! Wiesz, koniec sezonu we wrześniowym, ciepłym słoneczku błyszczą ostatnie perełki....Za chwilę deszcze, wiatry, mgły....a tu plany na wiosnę. Odleglejsze niż plany z lata różanego.
Zapisałam datę, takie przeżycie może być warte trudu drogi :lol: :lol: :lol: Dokupujesz jeszcze róż w tym sezonie?
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Vita :D :D no tak a ja jak zwykle poważnie do tematu :wink: jeśli chodzi o zakupy różane to robie przeważnie jesienią i teraz tez zapewne będą, lista chciejstw rośnie :D wiosną różyczki kupuję tylko pojedyńcze sztuki (tak niechcący :wink: 8) ) Pozdrawiam serdecznie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”