Drugi rok storczykowej przygody
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- DAK
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Na ściance jednego z moich starszych storczyków zauważyłam coś białego, wydobyłam fragment kokosowego chipsa, na którym to to siedziało. Nie wiem czy to może jakaś grzybnia, pleśń, czy jakaś ----

Podłoże pachnie grzybem i to chyba by było najprzyjemniejsze z możliwych odpowiedzi.
-
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
- DAK
Mój nr 14 "Kwiat Jabloni" podobny do equestris produkuje chyba bliźniaka.
Kupiłam go jako bliźniaka, ale obydwa szybko marniały i próbując je ratować rozdzieliłam zimą do oddzielnych doniczek. Jeden padł od razu, a drugi długo trwał ze zwiędniętymi liśćmi aż wiosną wypuścił dzidziusia. Dziś ten dzidziuś ma 5 malutkich listków od 1 cm do 2 cm i karmi się jeszcze ostatnim starym liściem do połowy uschniętym. Aż tu dziś widzę, że u nasady tego starego coś nowego wychodzi:

Pewnie to taki co tylko z bliźniakiem chce rosnąć
Ciekawe jak długo jeszcze będę czekać na takie kwiatki jak dawniej:

Kupiłam go jako bliźniaka, ale obydwa szybko marniały i próbując je ratować rozdzieliłam zimą do oddzielnych doniczek. Jeden padł od razu, a drugi długo trwał ze zwiędniętymi liśćmi aż wiosną wypuścił dzidziusia. Dziś ten dzidziuś ma 5 malutkich listków od 1 cm do 2 cm i karmi się jeszcze ostatnim starym liściem do połowy uschniętym. Aż tu dziś widzę, że u nasady tego starego coś nowego wychodzi:

Pewnie to taki co tylko z bliźniakiem chce rosnąć

Ciekawe jak długo jeszcze będę czekać na takie kwiatki jak dawniej:

- DAK
Nowinki ładnie się rozwijają:
Już drugi kwiatek otwiera się temu pomarańczowemu warżką do góry, taki dziwak jakiś.
Portos dzisiaj poskarżył się, że ma za mało miejsca na parapetach, a on lubi to miejsce nie mniej niż kwiaty. Więc na próbę powiesiłam 3 storczyki w koszyczkach:

Towarzyszył mi przedsięwzięciom zawieszania i chodził za mną krok w krok. Na dzisiejszą noc będzie miał więcej miejsca do spania na parapetach.

Portos dzisiaj poskarżył się, że ma za mało miejsca na parapetach, a on lubi to miejsce nie mniej niż kwiaty. Więc na próbę powiesiłam 3 storczyki w koszyczkach:

Towarzyszył mi przedsięwzięciom zawieszania i chodził za mną krok w krok. Na dzisiejszą noc będzie miał więcej miejsca do spania na parapetach.

- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Danusiu bardzo podobają mi się storczyki powieszone a koszyczkach
W jakim oknie wiszą - od jakiej strony 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam