Moje spełnione marzenie tu.ja cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iza no to Orana wymyśliła nazwę dla twojego skalniaka "Tujowe wzgórze"!!!
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Iza! Pomysł ze skalniakiem świetny i dopiero teraz widzę, ile Was pracy kosztował. Uprzedziłaś już moje pytanie, czy nie spływa ziemia? Bo jednak stromizna lekka a kamieni mało. Mam problem spływającej ziemi u siebie.
Kruszczyk u mnie też pięknie kwitł i mam nadzieję, że będzie większy w przyszłym roku.
A nasturcje - skąd ja je znam/mam :wink: :?:
samanta
500p
500p
Od: 21 lip 2008, o 20:00

Post »

Izuniu - piwniczka przeszła ogromną metamorfozę . Efekt niesamowity :shock: :shock:
Gratuluję pomysłu .
Pozdrawiam cieplutko. Marta.
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Iza , ten storczyk jest wspaniały :shock: :shock: . Mimo ,że już go mam , to ciągle mnie u Ciebie zachwyca :shock: .
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cieszę się Danusiu, że Ci się podoba i już masz :wink: Kępa jest spora i robi wrażenie...
Dzięki Martuś! Jeszcze sporo pracy przy tym mnie czeka.
Jacku wygląda na to, ze za dużo ziemi a za mało piachu i żwiru daliśmy :( Jak dojdzie więcej kamieni i roślin, ziemia się uleży to może problem spływania sam się rozwiąże. Myślę, że kruszczyk co roku będzie większy i ładniejszy.
Oranio - dziękuję bardzo za uznanie! Z tym doborem roślin to mnie chyba przeceniasz :oops: Wciąż jestem na etapie, że sadzę wszystko co mi wpadnie w oko :wink: Tujowe wzgórze?! Dlaczego nie!
Agness miło, że zaglądasz. Jeśli miałabyś ochotę na takiego storczyka to daj znać.
Niestety Tess mój M zapowiedział, że nic z nasturcją nie weźmie do ust :evil: Choć szczerze mówiąc ja nabrałam ochoty by popróbować :wink:
Aniu - nie przejmuj się - urośnie! Tegoroczne siewki u mnie też wyglądają niepozornie. Ta kępa ma ładnych parę lat.
Witaj Moniko ! U mnie też pogoda różnista. Miło, że podoba Ci się mój rarytas ogrodowy. Jeśli masz na niego chęć to daj znać. Mam kilka siewek.

Dwie kolejne różyczki ukorzenione przeze mnie szykują się do kwitnięcia :D
Obrazek Obrazek

Mam też kilka innych małych sukcesów ogrodniczych. Niestety "biała rabata" do nich nie należy. Co prawda nie zakwitło na niej nic na czerwono czy żółto, ale wszystko kwitnie na raty i efekt jest kiepski. Za dużo zielonego, za mało białego i do tego spore połacie gołej ziemi :oops: Chyba na to trzeba więcej czasu...
Obrazek Obrazek

Kilka innych ciekawszych fotek z ogrodu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Izo. Podglądam i podziwiam Twój wątek, przepraszam, że rzadko się wpisuję. Tujowe wzgórze bardzo dobrze wygląda i tak samo brzmi :lol: . Biała rabatka już za rok bedzie bardzo ładna, gdy roślinki się rozrosną. Zazdroszczę pomidorków. Wyglądają na bardzo zdrowe. Moje są w opłakanym stanie. Boję się, że już nawet oprysk ciężką chemią im nie za wiele pomoże.
Cóż bieżący rok nie jest pomidorowy.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuniu, bardzo dziękuję za propozycję :) Nie wiem tylko, jak u mnie będzie rósł... muszę trochę poczytać o storczykach :wink:
Śliczna ta różyczka na pierwszym zdjęciu :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Izo ,a jak tam słony pomidor :?: Ja swoje już jem :D
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A co u ciebie?Wczasy jakieś?
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Iza, nie przesadzaj - efekt z białą rabatą jest :!: Potrzeba tylko czasu, by wszystko się rozrosło, na pewno jeszcze coś dosadzisz i będzie pięknie :!: I jesteś szybsza ode mnie, bo moje kolorystyczne rabaty w planach.
Jeden z przetaczników goryczkowatych też jest biały, ale nie wiem, czy je podpisałem :oops:
Przypomnij mi Izo, jakiego irysa mi posłałaś, bo rozmawialiśmy o trawiastym (ale to chyba nie jest trawiasty :?: ) a potem o białym, którego pokazywałaś na zdjęciach.
Dziś zająłem się nasturcjami od Ciebie, które zostały ukryte w gąszczu roślin przed zniszczeniem robotników. Ileż tam barw :!: Jestem nimi zachwycony. Malope zresztą też, która według mnie jest ślazówką.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Izuniu. Spełnienia wszelkich planów i marzeń i dużo, dużo zdrówka z okazji urodzin Obrazek
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witam wszystkich cieplutko po krótkiej przerwie urlopowej :wink:
Krysiu - pięknie dziękuję za życzenia urodzinowe! Zrobiłaś mi miłą niespodziankę.
Może masz rację Jacku, że nie jest tak tragicznie z tą białą rabatą...Trzeba jednak czasu...Łudziłam się, że można to zrobić szybko i tanio. Jeden z przetaczników od Ciebie właśnie zakwitł na biało - też tam trafi. Jesienią posadzę cebule wiosenne w białym kolorze i jeszcze kilka bylin. Irysa trawiastego wysyłałam Ci w zeszłym roku, a ten jest bródkowy wysoki żółto-brązowy. Tego białego jeszcze nie wykopałam u sąsiadki :oops: Nasturcje są cudowne!
Witaj Aga! Może to nie wczasy, ale mały urlop u Mamy. Niestety był tak krótki, że nawet nie mogłam pomarzyć o wypadzie do Szczecina.
Ido - w końcu to Ty jesteś fachowcem od pomidorów. U mnie wszystkie rosną w gruncie i muszę jeszcze poczekać. Ale pierwszą "Maskotkę" już zjadłam. Najważniejsze, że udało mi się opanować tę zarazę i wszystkie ładnie znów rosną. Kilka krzaków nawet mnie przerosło :oops:
Moniko - ja też niewiele wiem o storczykach, ale ten jest bardzo łatwy w uprawie i niewymagający.

Kilka ostatnio robionych zdjęć:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Śliczności ,zwłaszcza żurawka z ostatniej fotki .
Znasz może jej imię . :wink: :?:
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Iza masz cannę z zielonymi liściami i czerwonymi,dużymi kwiatami? :shock:
Super wyglądają lilie tygrysie na pierwszym zdjęciu,ja jeszcze takich nie mam,może kupię na targach w Starym Polu.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuś mam nadzieję, z urlopik się udał i wróciłaś wypoczęta :D Lilie cudo :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”