Moje spełnione marzenie tu.ja cz.3
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iza no to Orana wymyśliła nazwę dla twojego skalniaka "Tujowe wzgórze"!!!
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Iza! Pomysł ze skalniakiem świetny i dopiero teraz widzę, ile Was pracy kosztował. Uprzedziłaś już moje pytanie, czy nie spływa ziemia? Bo jednak stromizna lekka a kamieni mało. Mam problem spływającej ziemi u siebie.
Kruszczyk u mnie też pięknie kwitł i mam nadzieję, że będzie większy w przyszłym roku.
A nasturcje - skąd ja je znam/mam

Kruszczyk u mnie też pięknie kwitł i mam nadzieję, że będzie większy w przyszłym roku.
A nasturcje - skąd ja je znam/mam

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cieszę się Danusiu, że Ci się podoba i już masz
Kępa jest spora i robi wrażenie...
Dzięki Martuś! Jeszcze sporo pracy przy tym mnie czeka.
Jacku wygląda na to, ze za dużo ziemi a za mało piachu i żwiru daliśmy
Jak dojdzie więcej kamieni i roślin, ziemia się uleży to może problem spływania sam się rozwiąże. Myślę, że kruszczyk co roku będzie większy i ładniejszy.
Oranio - dziękuję bardzo za uznanie! Z tym doborem roślin to mnie chyba przeceniasz
Wciąż jestem na etapie, że sadzę wszystko co mi wpadnie w oko
Tujowe wzgórze?! Dlaczego nie!
Agness miło, że zaglądasz. Jeśli miałabyś ochotę na takiego storczyka to daj znać.
Niestety Tess mój M zapowiedział, że nic z nasturcją nie weźmie do ust
Choć szczerze mówiąc ja nabrałam ochoty by popróbować
Aniu - nie przejmuj się - urośnie! Tegoroczne siewki u mnie też wyglądają niepozornie. Ta kępa ma ładnych parę lat.
Witaj Moniko ! U mnie też pogoda różnista. Miło, że podoba Ci się mój rarytas ogrodowy. Jeśli masz na niego chęć to daj znać. Mam kilka siewek.
Dwie kolejne różyczki ukorzenione przeze mnie szykują się do kwitnięcia

Mam też kilka innych małych sukcesów ogrodniczych. Niestety "biała rabata" do nich nie należy. Co prawda nie zakwitło na niej nic na czerwono czy żółto, ale wszystko kwitnie na raty i efekt jest kiepski. Za dużo zielonego, za mało białego i do tego spore połacie gołej ziemi
Chyba na to trzeba więcej czasu...

Kilka innych ciekawszych fotek z ogrodu:

Dzięki Martuś! Jeszcze sporo pracy przy tym mnie czeka.
Jacku wygląda na to, ze za dużo ziemi a za mało piachu i żwiru daliśmy

Oranio - dziękuję bardzo za uznanie! Z tym doborem roślin to mnie chyba przeceniasz

Agness miło, że zaglądasz. Jeśli miałabyś ochotę na takiego storczyka to daj znać.
Niestety Tess mój M zapowiedział, że nic z nasturcją nie weźmie do ust

Aniu - nie przejmuj się - urośnie! Tegoroczne siewki u mnie też wyglądają niepozornie. Ta kępa ma ładnych parę lat.
Witaj Moniko ! U mnie też pogoda różnista. Miło, że podoba Ci się mój rarytas ogrodowy. Jeśli masz na niego chęć to daj znać. Mam kilka siewek.
Dwie kolejne różyczki ukorzenione przeze mnie szykują się do kwitnięcia

Mam też kilka innych małych sukcesów ogrodniczych. Niestety "biała rabata" do nich nie należy. Co prawda nie zakwitło na niej nic na czerwono czy żółto, ale wszystko kwitnie na raty i efekt jest kiepski. Za dużo zielonego, za mało białego i do tego spore połacie gołej ziemi

Kilka innych ciekawszych fotek z ogrodu:

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Izo. Podglądam i podziwiam Twój wątek, przepraszam, że rzadko się wpisuję. Tujowe wzgórze bardzo dobrze wygląda i tak samo brzmi
. Biała rabatka już za rok bedzie bardzo ładna, gdy roślinki się rozrosną. Zazdroszczę pomidorków. Wyglądają na bardzo zdrowe. Moje są w opłakanym stanie. Boję się, że już nawet oprysk ciężką chemią im nie za wiele pomoże.
Cóż bieżący rok nie jest pomidorowy.

Cóż bieżący rok nie jest pomidorowy.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Iza, nie przesadzaj - efekt z białą rabatą jest
Potrzeba tylko czasu, by wszystko się rozrosło, na pewno jeszcze coś dosadzisz i będzie pięknie
I jesteś szybsza ode mnie, bo moje kolorystyczne rabaty w planach.
Jeden z przetaczników goryczkowatych też jest biały, ale nie wiem, czy je podpisałem
Przypomnij mi Izo, jakiego irysa mi posłałaś, bo rozmawialiśmy o trawiastym (ale to chyba nie jest trawiasty
) a potem o białym, którego pokazywałaś na zdjęciach.
Dziś zająłem się nasturcjami od Ciebie, które zostały ukryte w gąszczu roślin przed zniszczeniem robotników. Ileż tam barw
Jestem nimi zachwycony. Malope zresztą też, która według mnie jest ślazówką.

Jeden z przetaczników goryczkowatych też jest biały, ale nie wiem, czy je podpisałem

Przypomnij mi Izo, jakiego irysa mi posłałaś, bo rozmawialiśmy o trawiastym (ale to chyba nie jest trawiasty

Dziś zająłem się nasturcjami od Ciebie, które zostały ukryte w gąszczu roślin przed zniszczeniem robotników. Ileż tam barw

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Witam wszystkich cieplutko po krótkiej przerwie urlopowej
Krysiu - pięknie dziękuję za życzenia urodzinowe! Zrobiłaś mi miłą niespodziankę.
Może masz rację Jacku, że nie jest tak tragicznie z tą białą rabatą...Trzeba jednak czasu...Łudziłam się, że można to zrobić szybko i tanio. Jeden z przetaczników od Ciebie właśnie zakwitł na biało - też tam trafi. Jesienią posadzę cebule wiosenne w białym kolorze i jeszcze kilka bylin. Irysa trawiastego wysyłałam Ci w zeszłym roku, a ten jest bródkowy wysoki żółto-brązowy. Tego białego jeszcze nie wykopałam u sąsiadki
Nasturcje są cudowne!
Witaj Aga! Może to nie wczasy, ale mały urlop u Mamy. Niestety był tak krótki, że nawet nie mogłam pomarzyć o wypadzie do Szczecina.
Ido - w końcu to Ty jesteś fachowcem od pomidorów. U mnie wszystkie rosną w gruncie i muszę jeszcze poczekać. Ale pierwszą "Maskotkę" już zjadłam. Najważniejsze, że udało mi się opanować tę zarazę i wszystkie ładnie znów rosną. Kilka krzaków nawet mnie przerosło
Moniko - ja też niewiele wiem o storczykach, ale ten jest bardzo łatwy w uprawie i niewymagający.
Kilka ostatnio robionych zdjęć:

Krysiu - pięknie dziękuję za życzenia urodzinowe! Zrobiłaś mi miłą niespodziankę.
Może masz rację Jacku, że nie jest tak tragicznie z tą białą rabatą...Trzeba jednak czasu...Łudziłam się, że można to zrobić szybko i tanio. Jeden z przetaczników od Ciebie właśnie zakwitł na biało - też tam trafi. Jesienią posadzę cebule wiosenne w białym kolorze i jeszcze kilka bylin. Irysa trawiastego wysyłałam Ci w zeszłym roku, a ten jest bródkowy wysoki żółto-brązowy. Tego białego jeszcze nie wykopałam u sąsiadki

Witaj Aga! Może to nie wczasy, ale mały urlop u Mamy. Niestety był tak krótki, że nawet nie mogłam pomarzyć o wypadzie do Szczecina.
Ido - w końcu to Ty jesteś fachowcem od pomidorów. U mnie wszystkie rosną w gruncie i muszę jeszcze poczekać. Ale pierwszą "Maskotkę" już zjadłam. Najważniejsze, że udało mi się opanować tę zarazę i wszystkie ładnie znów rosną. Kilka krzaków nawet mnie przerosło

Moniko - ja też niewiele wiem o storczykach, ale ten jest bardzo łatwy w uprawie i niewymagający.
Kilka ostatnio robionych zdjęć:

- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Iza masz cannę z zielonymi liściami i czerwonymi,dużymi kwiatami?
Super wyglądają lilie tygrysie na pierwszym zdjęciu,ja jeszcze takich nie mam,może kupię na targach w Starym Polu.

Super wyglądają lilie tygrysie na pierwszym zdjęciu,ja jeszcze takich nie mam,może kupię na targach w Starym Polu.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7