Anoli Nowy Początek /cz.3/

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
2iza
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 13:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A to już wszystko wiadomo :D też mam tę trzykrotkę ,ale moja przy Twojej to maleństwo jeszcze :oops:
Awatar użytkownika
Kasia.N
1000p
1000p
Od: 10 cze 2009, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

anoli pisze:Tak na pierwszych zdjęciach nieśmiertelniki, mają fajniutkie kwiatuszki, u mnie na szczęścnie nie przeszkadza im mieszkanie w donicy na balkonie.
To powiedz proszę, pikowałaś je? w dużej donicy rosną? i jak podlewasz, bo moje ciągle były zwiędnięte to je często podlewałam (stały na południowym balkonie więc b. szybko im przesychała ziemia). Może u mnie problemem był zbyt słoneczny balkon :/
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Mój balkon też jest południowy i bardzo słoneczny, jednak kwiatuszki ustawiłam między pomidorkami, żeby się nie piekły, mają doniczkę średniej wielkości, ok 30cm. Podlewam gdy ziemia troszkę przeschnie - zazwyczaj codziennie wieczorem, chyba, że jest chłodniej i deszcze. Pikowałam, bo za gęsto powschodziły.

Izuniu, ja dostałam od mamy sporo szczepek calisii, ale i tak jestem w szoku jak szybko ona na tym balkonie rośnie.
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
Kasia.N
1000p
1000p

Post »

Dziękuję :)
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie ma za co, tak rewelacyjnie z nimi też nie jest. Dopiero kilka zakwitło. Po pikowaniu też nie wszystkie się przyjęły - troszkę za późno się za to wzięłam. Ale mają tak urocze te kwiatuszki, że na przyszły rok jeszcze raz posieję, tylko mniej i dokładniej się nimi zajmę.
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

Ilonka calisia to pewnie za niedługo będzie miała bujną czuprynę, pamiętam ją na Twoich zdjęciach z zeszłego roku, masz do niej rączkę to na pewno :wink:
Hojka świetna, tylko czekać aż zakwitnie :D
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:oops: Dziękuję. Hojeczki się na razie nie zapowiadają na kwitnienie, ale mam nadzieję, że nie będą za bardzo męczyć mojej cierpliwości. :lol:
Awatar użytkownika
2iza
1000p
1000p

Post »

na pewno nie ,a jak nie będą chciały to ja tam do Ciebie przyjadę i im powiem do słuchu :lol: :twisted:
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze chwileczkę Was pomęczę moimi hojeczkami.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek - kwiaty i pąki dużej carnosy, ciągle pojawiają się nowe, pachną niezwykle intensywnie wieczorami. Niestety czasami trochę kaprysi, ostatnio musiałam wyciąć ponad metr pędu, bo coś mu dolegało. Być może za dużo sił zainwestowała w nowe pędy i masę pąków.
Obrazek - stoneana malutki forumkowy zakup, ukorzeniła się, a nawet coś tam sobie wypuszcza :D
Obrazek mała carnoska od kąd została zdegradowana z okna na ścianę - zbuntowała się i nie kwitnie. Wolniej też rośnie, ale to akurat plus :P Powstała ze szczepki z tej dużej carnoski.
Obrazek linearis - z tą panienką nie łatwo się dogadać. Bałam się przelać, i chyba przesadziłam w drugą stronę - straciła kilka listków, ale za to ma dwa miniaturowe pączki... Hmmm. Wolno mi jakoś rośnie :roll: Ale też trafiły z niej maluteńkie szczepki w dwie pary dobrych rączek :D
Obrazek - australis ta panienka trafiła do mnie od przemiłej Forumki, niestety postanowiła tęsknić i nie rosnąć. Wreszcie mi wybaczyła i ruszyła się odrobinkę, ale wtedy szczeniak zwlił ją z szafeczki i odpadłu młode listeczki :twisted: Teraz stoi sobie w miejscu niedostępnym :twisted:
Obrazek - sp. silver pink zakup internetowy, samodzielnie ukorzeniona, dość szybko pokazała nową parę listków, zobaczymy co będzie dalej :P
Obrazek - lacunosa - losy podobne do poprzedniczki, tylko trafiła do mnie wcześniej, zimą i długo się obijała, zgrzeczniała i dostała nowy domeczek :P
Obrazek tricolorka efekt wymianki forumkowej :D - niestety raz ją przesuszyłam, i odpadło jej kilka listków, teraz czekam na poprawę jej humoru i zaczęcie wzrostu - jedno z tych maleństw ma zaklepany nowy domek :P
Obrazek carnosa compakta urodzinkowy prezent - była wtedy sporo mniejsza :roll: Jak widać po pędzie miałyśmy kiedyś drobne problemy z dogadaniem, ujawnia to, to łyse miejsce :oops: Teraz wisi sobie na balkonie i chyba to lubi :D
Obrazek - australis z meszkiem moja nieszczęśnica, była wysoka na całą drabinkę, ale m. coś grzebał na parapecie, strącił ją i od tego czasu było tylko marniej. A kiedyś nawet kwitła :cry:
magi
500p
500p
Od: 30 maja 2009, o 23:15

Post »

Ale zestaw hoyek :shock: :shock:
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

Ilonko niezła kolekcja :P
Tym ułamanym kawałkiem się nie martw > teraz dopiero się puści zobaczysz :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Ilonko ale kolekcja hoj.....wszystkie piękne :lol::lol::lol::lol:
Awatar użytkownika
2iza
1000p
1000p

Post »

Piękne hojki . Lineris mamusia mojej :D Ale córka dobrze wychowana bo szybko rośnie :)
Awatar użytkownika
Mama Aguni
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 11:48

Post »

Piękna kolekcja hojek :D .Bardzo mi się podobają wszystkie :shock:
Pozdrawiam Teresa
Agunia i ja
Galeria
Awatar użytkownika
Kasia.N
1000p
1000p

Post »

Kolekcja przepiękna :D Nie będę wymieniać, które najbardziej mi się podobają bo bym i tak wymieniła wszystkie :)
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”