W.o... Kotach 4cz. (07.2008 - 12.2010)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

LeNka pisze::D Kot materialista :wink: .
Obrazek
:;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 ;:215
Awatar użytkownika
Agunia
1000p
1000p
Od: 23 mar 2009, o 12:28

Post »

A może ten kot to przynosi pieniądze :D i dlatego na nich śpi :lol: Oj przydał by mi się taki kot :roll: z mojego to tylko diabeł wcielony wychodzi ;:112
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Szymonambar222 pisze:Cudowne my się baliśmy, że naszego Purka pogryzły osy bo był gruby a się okazało, że to Pani PURKOWA.Jestem załamany. :(
Pod ogon zaglądać trzeba :lol:
Purki są już? Dawać fotki, proszę :wink:
Jeśli masz jakiegoś znajomego weta to pewnie pomoże domki chętne zlokalizować :wink: No i pewnie o sterylce trzeba pomyśleć, by znowu na osy nie było ;-)

Już słyszałam, że bociany dzieci noszą, ale osy? :shock:
Awatar użytkownika
Szymonambar222
500p
500p
Od: 28 gru 2008, o 08:23

Post »

DorkaWD pisze:
Szymonambar222 pisze:Cudowne my się baliśmy, że naszego Purka pogryzły osy bo był gruby a się okazało, że to Pani PURKOWA.Jestem załamany. :(
Jeśli masz jakiegoś znajomego weta to pewnie pomoże domki chętne zlokalizować :wink: No i pewnie o sterylce trzeba pomyśleć, by znowu na osy nie było ;-)

Foty dam.Niestety 1 pójdzie do weterynarza :roll:.Bo jej siostra zrobiła 6 :shock:.I jakimś cudem było 6 kocurków :shock: :shock: .I wszystkie rozdaliśmy a siostrę wywieźliśmy na wieś ktoś ją przygarnął teraz panią purkową pewnie wysterylizujemy.No bo w sumie to dziki kot a nie nasz.A sterylka troszkę kosztuje.No ale nic nauczka za przygarnianie na działki przybłęd.Ale co teraz z małymi :(
Człowiek Jest Tajemnicą: Z Tajemnicy Przybywa I W Tajemnicę Odchodzi
Awatar użytkownika
kocurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2008, o 11:57

Post »

Szymonambar222 pisze:
DorkaWD pisze:

Foty dam.Niestety 1 pójdzie do weterynarza :roll:.Bo jej siostra zrobiła 6 :shock:.I jakimś cudem było 6 kocurków :shock: :shock: .I wszystkie rozdaliśmy a siostrę wywieźliśmy na wieś ktoś ją przygarnął teraz panią purkową pewnie wysterylizujemy.No bo w sumie to dziki kot a nie nasz.A sterylka troszkę kosztuje.No ale nic nauczka za przygarnianie na działki przybłęd.Ale co teraz z małymi :(
Wekdż na forum.miau, i popytaj o sterylkę dla Purka - często forumowicze wspomagają takie akcje finansowo, lub darują talony na darmowe sterylki (w niektórych miastach).
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

dlaczego jesteś załamany ?
koteczki są równie kochane jak kocurki

a problem kociąt rozwiązuje się w prosty sposób - poprzez sterylizację. zresztą nawet kocura bym i tak radziła wysterylizować. niech nie bedzie potencjalnym ojcem dla niechcianych kociąt kotek, których opiekunowie wcześniej nie pomyśleli o sterylizacji.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Szymonambar222
500p
500p

Post »

Wiesz Mala sterylizacja 3 kotów to koszt u nas ok 500zł.150 za operacie nie licząc leków usypiających itd.A jej siostra zrobiła 6 maluchów więc :roll:.Narażie umówiłem się w czwartek z weterynarzem na zastrzyk który ją przytrzyma pół roku z maluchami.A jak odkarmi malucha to pójdzie na operacie :D.Pozostał problem małych
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p
Od: 23 sie 2008, o 07:35

Post »

W koszt sterylizacji wchodzi usypianie itp. jedyne za co dodatkowo się płaci to po kilku dniach za antybiotyk.

Jeżeli nie chcesz kotów a nie stać cię na sterylizację to kupuj tabletki antykoncepcyjne, koszt 1 zł tygtodniowo.
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wiem jakie są koszty sterylizacji, bo tnę co popadnie (również z własnej kieszeni, bo wolę to niż potem szukać domów na kociąt).
Może w Twoim mieście są organizacje pomagające bezdomnym kotom, a może wet zgodzi się obniżyć cenę ze względu na to, ze to kotki niczyje - mające jednak tyle szczęścia, że człowiek zwrócił na nie uwagę.

U nas cena za sterylizację obejmuje narkozę i opiekę pooperacyjną - antybiotyki i ew. śr. p/bólowe.
Pozdrawiam, Justyna
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p
Od: 23 sie 2008, o 07:35

Post »

Ja zapłaciłam tylko dodatkowo za antybiotyk który dostała po kilku dniach, kosztował 20 zł ( on chyba bardziej na gojenie rany był, cały koszt 230 zł za kotkę, koty u nas 120 zł ).
Awatar użytkownika
MartaG
500p
500p
Od: 9 wrz 2008, o 12:10
Kontakt:

Post »

Warszawa jednak droga jest. U mojego weta kotka 170, kocurek 50.
Pozdrawiam, Marta
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

W Gdańsku - kot 100 zł
kotka 200 zł
Awatar użytkownika
Szymonambar222
500p
500p

Post »

Heh to u mnie i tak tanio jest. :D :D
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

u nas ceny są za kotkę 120-150 zł
za kocura 70-100

w Krakowie z tego co się orientuję ceny podobne.
Pozdrawiam, Justyna
Awatar użytkownika
Fiona
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 25 lip 2008, o 17:40

Post »

I witam Was z powrotem drodzy miłośnicy kiziaków :uszy

Ja tez chciałam wam opowiedzieć dla mnie nie prawdopodobną historię

Kiedyś pytałam Was o mycie i karmienie mojej kotki. Miała wtedy około 3 miesięcy
Miałam ją od paru dni i była dla mnie taka malutka ,chudziutka i wystraszona.Jest wzięta ze wsi. Bylismy z nią od tamtej pory parę razy u weta na odrobaczaniu ,odpchleniu,itp Kicia rosła ,tyła (z przekarmienia ;:24 )Bardzo nas pokochała tak jak i my ją. Nie wyobrażam sobie teraz bez niej życia :D
No i któregoś poranka usłyszałam obok łóżka dziwne piszczenie .Wychyliłam się zaspana i zastał mnie tu taki widok .Byłam w takim szoku ,że aż mnie zamurowało. A mój mąż jeszcze zaspany zaczął się drzeć "kochanie to szczur ,skąd ona wzięła szczura!!!!!" :wink:

Jeżeli ktoś nie zrozumiał o co mi chodzi to już tłumaczę . Nie miałam pojęcia ,że tak małe kotki zachodzą w ciążę 1 zdjęcie obrazowuję o co mi chodzi ,to parę dni po tym jak ją wzięliśmy czyli już zaciążoną. Urodziła w wieku około5 miesięcy.Nawet weterynarz nie zauważył .
zaraz po przygarnięciu
Obrazek

tu w trakcie kiedy my myśleliśmy ,że ona utyła z przejedzenia :oops: .Robione 2 tyg przed porodem
Obrazek

a tu poranny widok
Obrazek
Obrazek

a tu 3 osobowa rodzinka w komplecie
Obrazek
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”