Moja familokowa oaza spokoju cz.2
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
WITAM WSZYSTKICH ODWIEDZAJĄCYCH MOJĄ OAZĘ . Ależ dzisiaj nazbierało się gości . Cieszę się niezmiernie z każdych odwiedzin .
EWUNIU ja to jestem taka niespokojna dusza ,która nudzi się w monotonii . Gdy widzę takie piękne ogrody to aż żal bierze ,że u mnie ni w 5 ni w 9 . Wszystko bezładnie naładowane . Potem w takiej ciasnocie to szybciej choroby się lęgną . Zabieramy się z bratem do robienia nowego płotu [on wykonawca a ja pomoc ] więc trzeba też i roślinność odpowiednio poukładać . Zresztą zobaczymy jak to wyjdzie ALE JUŻ JESTEM PODNIECONA .
SYLWESTE zawsze szybciej sadzę mieczyki ,żęby były dla synowej na urodziny . Ona je uwielbia ma zawsze pełne wazony tych kwiatów .
ADUŚ moje też trochę marudziły ,ale jak pryskałam pomidory to i profilaktycznie też ogórki . Wczoraj polałam je BIOCZOSEM pomidory również i róże . Trochę dopadła róże plamistość ale nie za bardzo i nie wszystkie . Duet ma trochę plam a reszta pod kontrolą .
MARYNO nie musiałaś się tak spieszyć . Niestety każdy dzień jest pracowity . Mój M się dziwi co ja tam bez przerwy robię ale na ogrodzie jest zawsze praca a chwasty nie śpią tylko sobie rosną lepiej niż inne roślinki . Dziękuję za miłe słowa ,ale u Ciebie jest dopiero co podziwiać . Nie znam nazw wszystkich moich kwiatków a to na forum trochę taki nietakt . No ale cóż nigdy nie przywiązywałam do tego wagi . Teraz muszę się uczyć .
Wszystkim odwiedzającym życzę miłego wieczoru .
EWUNIU ja to jestem taka niespokojna dusza ,która nudzi się w monotonii . Gdy widzę takie piękne ogrody to aż żal bierze ,że u mnie ni w 5 ni w 9 . Wszystko bezładnie naładowane . Potem w takiej ciasnocie to szybciej choroby się lęgną . Zabieramy się z bratem do robienia nowego płotu [on wykonawca a ja pomoc ] więc trzeba też i roślinność odpowiednio poukładać . Zresztą zobaczymy jak to wyjdzie ALE JUŻ JESTEM PODNIECONA .
SYLWESTE zawsze szybciej sadzę mieczyki ,żęby były dla synowej na urodziny . Ona je uwielbia ma zawsze pełne wazony tych kwiatów .
ADUŚ moje też trochę marudziły ,ale jak pryskałam pomidory to i profilaktycznie też ogórki . Wczoraj polałam je BIOCZOSEM pomidory również i róże . Trochę dopadła róże plamistość ale nie za bardzo i nie wszystkie . Duet ma trochę plam a reszta pod kontrolą .
MARYNO nie musiałaś się tak spieszyć . Niestety każdy dzień jest pracowity . Mój M się dziwi co ja tam bez przerwy robię ale na ogrodzie jest zawsze praca a chwasty nie śpią tylko sobie rosną lepiej niż inne roślinki . Dziękuję za miłe słowa ,ale u Ciebie jest dopiero co podziwiać . Nie znam nazw wszystkich moich kwiatków a to na forum trochę taki nietakt . No ale cóż nigdy nie przywiązywałam do tego wagi . Teraz muszę się uczyć .
Wszystkim odwiedzającym życzę miłego wieczoru .
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A mnie się Jadziu twój ogródek i tak podoba.
Jestem zachwycona nie tylko kwiatami ale także warzywniakiem.
Pomidorki, ogóreczki i inne rarytaski warzywne przy familoku to nie lada sukces.
Trzymam kciuki za nowy płot, żeby dobrze i szybko poszło.
Jestem zachwycona nie tylko kwiatami ale także warzywniakiem.
Pomidorki, ogóreczki i inne rarytaski warzywne przy familoku to nie lada sukces.
Trzymam kciuki za nowy płot, żeby dobrze i szybko poszło.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu dobrze ,że chociaż Ty masz ogórki
U mnie w tym roku jest z tym towarem beznadziejnie.Malutko zbiorę.Czytam ,że pomidorki prawie wyleczyłaś.
U mnie na ogrodzie ,też jest jak w buszu,ale sie tym nie przejmuję,bo mi sie podoba
Też nie umiem nazwać połowy swoich roslin,ale czy to naprawdę takie ważne.
Już ktoś na forum zauważył ,że pod wpływem forum nasze ogrody zamieszkuja te same rośliny i to robi się troszkę nudne.Nasze ogrody sa bardzo oryginalne.

U mnie na ogrodzie ,też jest jak w buszu,ale sie tym nie przejmuję,bo mi sie podoba

Już ktoś na forum zauważył ,że pod wpływem forum nasze ogrody zamieszkuja te same rośliny i to robi się troszkę nudne.Nasze ogrody sa bardzo oryginalne.
- JAKUCH
GRAŻYNKO plot będzie ze siatki . Przeliczałam ,przeliczałam a to i tak prawie na to samo wychodzi czy z drzewa czy z siatki . Siatka jest trwalsza ,ale boję się czy złomiarze mi go nie zakoszą . No cóż powiedziało się A trzeba powiedzieć i B . Mam nadzieję ,że zaraz będzie inaczej . Dzisiaj czytam same ochy . Staram się jak mogę ale jak wracam od brata z działki to u mnie mi się nie podoba . Mam też nadzieję ,że te ślimory nie będą tak przechodzić .
IDUŚ masz teraz więcej czasu na forum . Jak można długo siedzieć na 4 literach . Masz może rację ,że prawie wszyscy mają to samo ,ale inaczej pokazane i to daje inny efekt .
IDUŚ masz teraz więcej czasu na forum . Jak można długo siedzieć na 4 literach . Masz może rację ,że prawie wszyscy mają to samo ,ale inaczej pokazane i to daje inny efekt .
Rewolucja w ogródku? przecież jest pięknie i kolorowo.Miejmy nadzieję,że złomiarze odpuszczą i płot się uchowa
Miłego dnia i pięknych mieczykowych kolorów.

Miłego dnia i pięknych mieczykowych kolorów.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- JAKUCH
WITAM WSZYSTKICH ODWIEDZAJĄCYCH . Nie mam za dużo czasu na siedzenie przy kompie gdyż mam gości . Wiecie jak to jest jak zjada się goście zza granicy . Rano jak pójdę do ogrodka cyknę fotki ,ale nie wiem czy uda mi się je wrzucić . Dzisiaj pokazała swój kwiat lilia CASABLANCA długo oczekiwany przeze mnie . Zaczniemy dzieło dopiero jak pojadą goście gdyż teraz nie mam czasu . Jak będzie gotowe to fotki oczywiście będa . Przemeblowanie będzie dopiero na jesień ale już sobie zrobiłam plan . Jak to będzie wyglądać hmmmm mam nadzieję ,że dobrze .
ASIU właśnie masz rację jaka to radość z tworzenia czegoś nowego . To tamk jak przemeblowanie w mieszkaniu .
OLU też jestem ciekawa jak to będzie . Muszę jeszcze załatwić piasek i pomalować słupki farbą gdyż dopiero je zaminiowałam .
ANIU rewolucja to za wielkie słowo to takie przestawienie wojska na pierwszą linię frontu . Też mam taką nadzieję ,że do tego nie dojdzie i zostawią mój płot w spokoju .
AGA no jakoś ostatnio przychodzą tłumy ,że nawet nie nadążam z odpisywaniem . Chciałam mieć taki "wlazł kotek na płotek "ale to trochę drogo . U Ciebie też wesoło i gwarno . Oglądałam wczoraj Dominikowe skarby i jestem pod wrażeniem .
Dziękuję wszystkim za odwiedziny jak zdążę do do was pozaglądam .
ASIU właśnie masz rację jaka to radość z tworzenia czegoś nowego . To tamk jak przemeblowanie w mieszkaniu .
OLU też jestem ciekawa jak to będzie . Muszę jeszcze załatwić piasek i pomalować słupki farbą gdyż dopiero je zaminiowałam .
ANIU rewolucja to za wielkie słowo to takie przestawienie wojska na pierwszą linię frontu . Też mam taką nadzieję ,że do tego nie dojdzie i zostawią mój płot w spokoju .
AGA no jakoś ostatnio przychodzą tłumy ,że nawet nie nadążam z odpisywaniem . Chciałam mieć taki "wlazł kotek na płotek "ale to trochę drogo . U Ciebie też wesoło i gwarno . Oglądałam wczoraj Dominikowe skarby i jestem pod wrażeniem .
Dziękuję wszystkim za odwiedziny jak zdążę do do was pozaglądam .
- JAKUCH
Witam wszystkich . Udało mi się wygospodarować trochę czasu . Goście poszli na spacer ,a ja do kompa . Ach te uzależnienie . Zrobiłam rano parę fotek zaraz je wrzucę i spadam piec biszkopt do synowej na urodziny . Jutro jeszcze będzie więcej gości to chyba nawet tu nie wstąpię . SORRY ,że nie wszystkich zdążę dwiedzić . Jak pojadą wtedy znowu będzie wszystko po staremu . Miłego dnia . Całusy dla wszystkich odwiedzających