Moja familokowa oaza spokoju cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jadziu-to wspaniale,że ciągle coś zmieniasz,że Ci się chce i że to się zwykle udaje.Poza tym masz ogród w ludzkiej skali.Razem z Tobą cieszę się z każdego kwiatka, z ładnych ogórków(wielu się nie udały przez te anomalie pogodowe i choroby).
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

WITAM WSZYSTKICH ODWIEDZAJĄCYCH MOJĄ OAZĘ . Ależ dzisiaj nazbierało się gości . Cieszę się niezmiernie z każdych odwiedzin .

EWUNIU ja to jestem taka niespokojna dusza ,która nudzi się w monotonii . Gdy widzę takie piękne ogrody to aż żal bierze ,że u mnie ni w 5 ni w 9 . Wszystko bezładnie naładowane . Potem w takiej ciasnocie to szybciej choroby się lęgną . Zabieramy się z bratem do robienia nowego płotu [on wykonawca a ja pomoc ] więc trzeba też i roślinność odpowiednio poukładać . Zresztą zobaczymy jak to wyjdzie ALE JUŻ JESTEM PODNIECONA .

SYLWESTE zawsze szybciej sadzę mieczyki ,żęby były dla synowej na urodziny . Ona je uwielbia ma zawsze pełne wazony tych kwiatów .

ADUŚ moje też trochę marudziły ,ale jak pryskałam pomidory to i profilaktycznie też ogórki . Wczoraj polałam je BIOCZOSEM pomidory również i róże . Trochę dopadła róże plamistość ale nie za bardzo i nie wszystkie . Duet ma trochę plam a reszta pod kontrolą .

MARYNO nie musiałaś się tak spieszyć . Niestety każdy dzień jest pracowity . Mój M się dziwi co ja tam bez przerwy robię ale na ogrodzie jest zawsze praca a chwasty nie śpią tylko sobie rosną lepiej niż inne roślinki . Dziękuję za miłe słowa ,ale u Ciebie jest dopiero co podziwiać . Nie znam nazw wszystkich moich kwiatków a to na forum trochę taki nietakt . No ale cóż nigdy nie przywiązywałam do tego wagi . Teraz muszę się uczyć .

Wszystkim odwiedzającym życzę miłego wieczoru .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu dostałam 3 cebulki acidentera myślę że trzeba je na zimę schować
jak dalie mam rację.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak DANUSIU ale 3 szt. to idzie strzymać . Zawsze się je gdzieś upchnie . W tym roku zbiorę tylko takie ładniejsze okazy gladioli a resztę zostawię i niech się dzieje .... Miałam tyle takich bordowych a wyszła mi tylko jedna i jak tu się nie denerwować . Chyba ,że jeszcze wyjdą .
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A mnie się Jadziu twój ogródek i tak podoba.
Jestem zachwycona nie tylko kwiatami ale także warzywniakiem.
Pomidorki, ogóreczki i inne rarytaski warzywne przy familoku to nie lada sukces.
Trzymam kciuki za nowy płot, żeby dobrze i szybko poszło. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu dobrze ,że chociaż Ty masz ogórki :lol: U mnie w tym roku jest z tym towarem beznadziejnie.Malutko zbiorę.Czytam ,że pomidorki prawie wyleczyłaś.
U mnie na ogrodzie ,też jest jak w buszu,ale sie tym nie przejmuję,bo mi sie podoba ;:113 Też nie umiem nazwać połowy swoich roslin,ale czy to naprawdę takie ważne. :?: :lol:
Już ktoś na forum zauważył ,że pod wpływem forum nasze ogrody zamieszkuja te same rośliny i to robi się troszkę nudne.Nasze ogrody sa bardzo oryginalne.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GRAŻYNKO plot będzie ze siatki . Przeliczałam ,przeliczałam a to i tak prawie na to samo wychodzi czy z drzewa czy z siatki . Siatka jest trwalsza ,ale boję się czy złomiarze mi go nie zakoszą . No cóż powiedziało się A trzeba powiedzieć i B . Mam nadzieję ,że zaraz będzie inaczej . Dzisiaj czytam same ochy . Staram się jak mogę ale jak wracam od brata z działki to u mnie mi się nie podoba . Mam też nadzieję ,że te ślimory nie będą tak przechodzić .

IDUŚ masz teraz więcej czasu na forum . Jak można długo siedzieć na 4 literach . Masz może rację ,że prawie wszyscy mają to samo ,ale inaczej pokazane i to daje inny efekt .
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Witaj. widze, że u Ciebie tłumy gości, ale wcale się nie dziwię, zawsze miło tu wpaść. Ja ostatnio, albo zaganiana, albo rozleniwiona, a ogródek woła do roboty!!
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Rewolucja w ogródku? przecież jest pięknie i kolorowo.Miejmy nadzieję,że złomiarze odpuszczą i płot się uchowa :lol:

Miłego dnia i pięknych mieczykowych kolorów.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Jadziu czekam , aż pokażesz dzieło które stworzycie :!: :!: :!: :shock:
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Jadziu czytam, że przemeblowanie w ogródku się szykuje. Powiem tak najgorzej zacząć, stworzyć jakiś plan, ale potem idzie z górki. A jaka radość z tworzenia i z efektu końcowego.
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WITAM WSZYSTKICH ODWIEDZAJĄCYCH . Nie mam za dużo czasu na siedzenie przy kompie gdyż mam gości . Wiecie jak to jest jak zjada się goście zza granicy . Rano jak pójdę do ogrodka cyknę fotki ,ale nie wiem czy uda mi się je wrzucić . Dzisiaj pokazała swój kwiat lilia CASABLANCA długo oczekiwany przeze mnie . Zaczniemy dzieło dopiero jak pojadą goście gdyż teraz nie mam czasu . Jak będzie gotowe to fotki oczywiście będa . Przemeblowanie będzie dopiero na jesień ale już sobie zrobiłam plan . Jak to będzie wyglądać hmmmm mam nadzieję ,że dobrze .

ASIU właśnie masz rację jaka to radość z tworzenia czegoś nowego . To tamk jak przemeblowanie w mieszkaniu .

OLU też jestem ciekawa jak to będzie . Muszę jeszcze załatwić piasek i pomalować słupki farbą gdyż dopiero je zaminiowałam .

ANIU rewolucja to za wielkie słowo to takie przestawienie wojska na pierwszą linię frontu . Też mam taką nadzieję ,że do tego nie dojdzie i zostawią mój płot w spokoju .

AGA no jakoś ostatnio przychodzą tłumy ,że nawet nie nadążam z odpisywaniem . Chciałam mieć taki "wlazł kotek na płotek "ale to trochę drogo . U Ciebie też wesoło i gwarno . Oglądałam wczoraj Dominikowe skarby i jestem pod wrażeniem .

Dziękuję wszystkim za odwiedziny jak zdążę do do was pozaglądam .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich . Udało mi się wygospodarować trochę czasu . Goście poszli na spacer ,a ja do kompa . Ach te uzależnienie . Zrobiłam rano parę fotek zaraz je wrzucę i spadam piec biszkopt do synowej na urodziny . Jutro jeszcze będzie więcej gości to chyba nawet tu nie wstąpię . SORRY ,że nie wszystkich zdążę dwiedzić . Jak pojadą wtedy znowu będzie wszystko po staremu . Miłego dnia . Całusy dla wszystkich odwiedzających
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Jadziu w wolnej chwili zrób zbliżenie kwiata Glorii dei :D .Mieczyki Ci fanie kwitną ,u mnie na razie pojedyncze okazy,ale nie wszystkie zakwitną w tym roku.W tamtym roku posadziłam 8 ,a wykopałam 2 razy tyle i wszystkie posadzone podwójnie kwitły.W tym tak nie będzie :cry:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

HALINKO już powiedziałam ,że w tym roku wykopię tylko te ładniejsze mieczyki a resztę zostawię . Miałam tak dużo bordowych a zakwitnął na razie 1 . Dużo ich potraciło kolory . Jutro będą zerwane gdyż synowa je uwielbia a ma urodziny . Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”