Mój piękny ogród- anulka cz.1 2007 r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

anulka pisze:Ja juz ledwo zipię.Wszystko na głowie i jeszcze rosliny.Własnie dzisiaj postawiono mi diagnozę -przeciążenie stawów :cry: A jutro jadę na działkę i muszę połozyc folię do oczka no i chwasty :evil: zlikwidować.W niedzielę jadę do ogrodnictwa ,gdzie mają rarytaski :D i znowu cos przytargam.
--------------------------------------------------
Anulko, bo nie wytrzymam !Po usłyszeniu takiej diagnozy jedziesz po prostu na działkę , trochę potyrać !!!! Powinnaś , Kobieto , pojechać na działkę z leżaczkiem, książką , zaparzyć sobie kawusię ( albo ziółka, nie wiem , co lubisz) i trochę odpocząć . Folia poczeka...chwasty też. Trzymaj sie cieplutko , E.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, nie wygłupiaj się! Dbaj o siebie, bo zamiast wspólnej kawki będą odwiedziny w szpitalu.
Wracam za tydzień i melduję się u Ciebie.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Widzisz Anulko ,wychodzi na to , że powinnaś sobie zafundować wczasy na działce a nie pracę. W takim stanie długo nie pociągniesz. A zdrowie ma się tylko jedno. Ogródek masz i tak piękny, więc przez tydzień nic mu się nie stanie.Weż leżaczek i na plecki -oglądaj chmurki, popijaj to co lubisz i napatrz się na efekt swojej pracy. Z pozycji schylonej oprócz liści i chwastów nic nie widać - więc spojrzyj na to co na górze i naciesz się tym widokiem !
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Och te nasze nierozważne szczecinianki!
Basiakam,bo ma do Ciebie najbliżej, powinna Cię Anulko wytargać za uszka ;:214 .
Kto będzie chodził z Tobą ;:147 .
Anulko odpocznij ;:113
Awatar użytkownika
basiakam
Przyjaciel Forum - weteran
Od: 17 sie 2006, o 18:48

Post »

Anulka jest niereformowalna,siedzi w ogródku przy zero stopni,w deszczu,w upale.Jeszcze mnie pogania! :twisted:
Basia
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Mam nadzieję Basiu ,że pogoniłam Cię pozytywnie :wink: Wpadnę zobaczyc co zrobiłaś :D
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ka Ro,kogra,diaga,Ewelinko-jesteście bardzo troskliwe i jest mi miło ,że tak troszczycie się o mnie ;:12 .Niestety ,jak przyjechałam na działkę to nogi się pode mną ugięły.Wszystko tak urosło ,ze ledwo znalazłam wejście do domku :twisted: ślimaki tak ucztowały ,że po róznych roslinach nawet slad nie pozostał.Do tego była potężna wichura i kilka drzew miałam pochylonych.Z tej złości pogoniłam mojego M i zrobił mi w końcu to oczko.Teraz woda nie ucieka i myślę ,ze będzie ok.I gdzie tu wypoczyneK?
W niedzielę byłam w ogrodnictwie i okazało się ,że pani ma w sprzedaży tego mojego berberysa -darwini.Wiadomość na pw.
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A teraz kilka zdjęć z działki :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Rozkwitła moja wczesniejsza zagadka szałwia muszkatołowa

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A tak wyglada aksamitka ''załatwiona'' przez ślimaki Obrazek

A teraz oczko w budowie,sumak i jego lokatorzy,wisnie -baletnice,grusza azjatycka i przypołudniki

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Rozkwitł juz pierwsz liliowiec
Mak orientalnyi dalie
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

To tyle na dzisiaj :D Reszta jutro.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Anulko te dalie są przecudne. Ja kiedyś też je hodowałam ale zawsze miałam problem z przechowaniem bulw do wiosny. Zawsze puszczały za szybko - ciepła piwnica im nie służyła i często chorowały lub za szybko rozpoczynały wegetację. Jak sobie z tym radzisz ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko ja dalie uwielbiam.To fakt ,ze na wiosnę trzeba je wczesniej wsadzac do ziemi i doniczki ustawiać ,gdzie się da a jesienią chować do piwnicy .Ja mam piwnicę zimną i nie mam problemu z przechowywaniem.Zasypuję karpy piachem i to wszystko.
Mogę Ci odstąpić tego liliowca co jest na zdjęciu-ładnie się rozrasta ,ma grube mięsiste kawiaty na grubych ładygach.Pozostałe czekaja w kolejce ,ale niektóre nie zawkwitna jeszcze w tym roku.
Pozdrawiam
Grzegorz B

Post »

Anulka a Ty znowu upajasz mnie tymi liliami. Już tak się na nie napatrzyłem, że i swoją kolekcję muszę bezwzględnie powiększyć. Oczywiście już parę sobie "zaklepałem" u rodziny. A ta szałwia muszkatołowa, bardzo ciekawa, takiej jeszcze nie widziałem. Współczuje ślimaków, nie wiedziałem, że mogą tak objeść kwiata. Ja też mam ślimaki w ogrodzie, ale tylko pojedyncze przypadki, które oczywiście wyrzucam. I na szczęście nie mam takich szkód. Szkoda mi tej aksamitki, ja mam ich całą masę. Jak dla mnie są bardzo dekoracyjne.

Oczko wodne, to wspaniały basenik. W upalne dni fajnie byłoby się tam popluskać ;:112
Te przypołudniki, są naprawdę bardzo ładne, takie wyraziste. Same przyciągają wzrok tą tak intensywną barwą.

A dalie ;:111 ;:111 ;:111 po prostu zjawiskowe. Ale masz odmian i do tego takich niespotykanych, że tylko gratulować i podziwiać. ;:63 :shock: ;:63
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2006, o 22:46
Kontakt:

Post »

:shock: ale lilie! Pięknie!
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Anulko Lilie , Dalie przepiękne i jakie ładne kolory ;:31 , a Aksamitka wygląda bardzo śmiesznie ;:112 jak widać bardzo smakowała ślimakom ;:13
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Taaa, ślimaki i aksamitki ...podobno śmierdzą , a tym paskudom smakują!Szkoda roślinek , które zjadły u Ciebie ślimaki, ale poza tym to chyba trochę przesadziłaś z tym "zapuszczeniem "działki ! Lilie i dalie kwitną u Ciebie wspaniale.A wisienka przybrana firanką prezentuje się bardzo elegancko ;:112
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
orchidea
Od: 16 maja 2007, o 15:57

Post »

Wpadłam pooglądać mojego bzika czyli Twoje dalie. Zacznę od liliowca och nieziemski, mak - słabo mi ja po wielkich trudach dochowałam się pustego czerwonego a Ty mi pokazujesz takie firanki (zbierzesz nasionka ;:25 ). Pierwszą dalię żółtoczerwoną mam ale podoba mi się na razie 3,5 i 6. Są czadowe.
ZOBACZYMY CO DALEJ NASZE DALIE POKARZĄ
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”