Skromny ogród Joli cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
orinoko01
200p
200p
Od: 21 cze 2009, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Jollu!!
Ja dopiero po nawałnicy odzyskałem internet (inne większe oraz mniejsze straty były również) i od razu pobiegłem do Twojego ogrodu żeby Cię milutko pozdrowić .
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jola śliczne Twoje aksamitki. Powiedz jak uchroniłaś je od ślimaków? Ja wsadziłam baaaardzo dużo różnych aksamitek i słoneczników i co rano przyszłam to zostawały same badyle ;:98 ;:98 Przetrwały tylko nieliczne.
Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu masz chyba dobrą przewiewną działkę moje tulipany bardzo się rozdrabniają i nie kwitną nie przesadzane ,choć już ze 3lata nie wykopywałam a w tym roku kwitły pięknie ,jesienią chcę kupić sporo tulipanów żeby w przyszłym roku wiosną pięknie kwitły .
Genia
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Tulipanku wcale nie zaśmiecasz mojego wątku u mnie wszyscy są mile widziani a to że pytasz o rade to przecież oczywiste jest że tu na forum sobie pomagamy i doradzamy ;:109

Ja z tym zawsze mam problem ,podobnie jak Ty :roll: ja Ci nie poradzę ale mam nadzieję że nasi kochani forumowicze coś wymyśla i skorzystasz z ich rad :wink:

Agnieszko dziękuje Ci ;:168 jesteś bardzo miła....
Ja tez jestem szczęśliwa że moje miasto tak bardzo nie ucierpiało ale ta pogoda jest dziwna w tym roku...upały :roll: za chwilę deszcz i ochłodzenie :roll: a za jakiś moment znów upał ....z takiej właśnie pogody są te klęski żywiołowe :(

Agniesiu jak mi się uda zbiorę nasionka titoni i Ci wyślę jesienią :wink: i trzymam kciuki ;:215 wiesz za co :lol:

Witaj Orinoko, milo mi Cię znów widzieć ;:168 to u Ciebie też była nawałnica :shock: muszę do Ciebie zajrzeć i zobaczyć czy wszystko w porządku :(

Joluś u mnie większość aksamitek jest posadzona z przodu domu a tam zero ślimaków ;:109 ona tam nie mają skąd przyjść od sąsiada odgradza mnie wielki mur z przodu zaraz ulica także przód ogrodu jest odizolowany od tych wstrętnych ślimaków :evil:
A ogród za domem ;:145 to jest ich plaga, ślimaki żrą wszystko co się da ja swoje słoneczniki uratowałam bo jak się kapnęłam że są kikuty to kilka nakryłam słoikami. Obok mojego ogrodu sąsiad ma wielki ciemny sad i wieczorem wszystkie ślimaki idą jak armia w stronę ogrodu i pożerają co się da :cry: oj istna plaga Joluś tymi ślimakami :(

Gieniu tak to prawda z przodu mam bardzo "zdrowy" ogródek i dlatego moje tulipany rosną jak na drożdżach. Wierzę że u Ciebie na wiosnę będzie prześlicznie, Ty Siostrzyczko o to już umiesz się postarać ;:196

I troszkę wiosny ;:109 a to dlatego aby jesień za szybko nie przyszła :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

O tak, tulipany to jest to o czym już musimy zacząć myśleć ;:92 chyba tylko w grudniu nie będziemy nic kupować, bo będziemy myśleć o świętach ;)
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Grześ ;:168
Masz rację że w grudniu nasze myśli są wyjątkowo ale nie przy kwiatach :wink:
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Witaj Joluś, Wy już wspominacie wiosnę. Przecież niedawno zaczęło się lato. Wiosnę i lato będziemy wspomianć w długie zimowe wieczory.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marcinie moja pogoda wskazuje że już zbliża się jesień ;:109 lada moment zacznie się sierpień i już z górki na pazurki :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Joluś nie strasz jesienią.
Ja chcę laaato...... :!: :!: :!: ;:145
Dużo kwiatów, ciepełka w normie i słodkich owoców...... ;:145 ;:145
A jesień to kiedyś tam........ ;:222
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko ja też chcę tego co Ty ;:92
A teraz idę przewietrzyć mózg i zobaczyć co się dzieje u mnie w ogrodzie :wink: to do potem.....
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Mutari pisze:Witaj Joluś, Wy już wspominacie wiosnę. Przecież niedawno zaczęło się lato. Wiosnę i lato będziemy wspomianć w długie zimowe wieczory.
Marcin, wspomnienia wspomnieniami, ale już trzeba planować wiosenne kwitnienie w naszych ogrodach ;) Co nie, Jolu? :D Przecież już niedługo będą cebulki w sklepach ;)
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu zgadzam się z Tobą ;:168
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Joluś :D
jollla500 pisze:Tulipanku wcale nie zaśmiecasz mojego wątku u mnie wszyscy są mile widziani a to że pytasz o rade to przecież oczywiste jest że tu na forum sobie pomagamy i doradzamy ;:109
No tak.. , prawda :oops: :lol: :wink: , przecież po to to forum jest :wink: :lol: .
Już postanowiłem , że w takiej kiszce to musze posadzić pojdyńczo... , chyba , że zaraz przy hostach po 3 szt. Na wiosnę jak kwitną tulipany to hosty dopiero wychodzą z ziemi i nie przysłonią ich liście host.. A gdy tulipany sie zeschną to załanią je trochę hosty ;:2 :) . Później zeschnięte bnadyle utne i od czerwca do zimy nie bedzie nic widac po tulipanach :D .

Twoje tulipanki przepięnke :shock: :roll: :P :D . Ja już nie mogę sie ich doczekać.. :lol: . 3 rok odmawiam sobie większe tulipanowe zakupy :evil: , teraz koniec sobie powiedziałem :twisted: , wykupie wszystkie Auchany ;:183 . Jako , że mojej mamie bardzo tulipany się podobają.. :shock: to powiedziała , ze mi ich nakupi ;:183 ;:198 . Wpadłem na pomysł , żeby sadzić je do dużych plastkowych donic i później je zadołować w rabatce a później wykopać i posadzic inne rośliny a donice z przekwitniętymi tulipanami postawić w cieniu w miejscu gdzie by ich nie było widać.. :wink: Tylko troche nie che mi sie tak bawić.. i gdzie bym nie postawił to by były widoczne... :?

Pozdrawiam :D
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Jolllu Kochana, nadrobiłam dzisiaj zaległości w Twoim wątku ogrodowym, nacieszyłam oczy cudnymi zdjęciami przepięknych roślinek :D
Niestety, powiadomień nadal nie otrzymuje :cry:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulipanku pomysł fajny ale czy Ci się będzie chciało to robić ?

Halinko ale się cieszę ze wreszcie jesteś, dziękuję za miłe słowa ;:168
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Grzesiu jak u Ciebie rośnie ta roślinka, bo tez ją kupiłeś....kurcze ona kuje czy to jakiś oset ?

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”