Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 42326
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Małopolska
- Kontakt:
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
Jaką używasz na ogół ! typu poznańska najlepiej!
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 6846
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
Renatko, Marysia ma rację- ciasto drożdżowe jest pyszne, wszechstronne i do tego łatwe , wg. mnie.
Dorotko, przykro mi, że Konradek znów coś złapał. Rotawirusa przerabiałam z Patrykiem jak miał niecały rok. Żal patrzeć na tak umordowane dziecko
Cieszę się, ze już dobrze i wrócił do kolegów.
Dorotko, przykro mi, że Konradek znów coś złapał. Rotawirusa przerabiałam z Patrykiem jak miał niecały rok. Żal patrzeć na tak umordowane dziecko
Cieszę się, ze już dobrze i wrócił do kolegów.
- roza333
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 3865
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: śląskie Tarnowskie Góry
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
Oj też kiedyś nie umiałam zrobić ciasta drożdżowego ,a teraz zawsze się udaje trzeba uwierzyć w siebie.Moje pierwsze udane ciasto było ze śliwkami i po pół godzinie blaszki nie było ,a M nie wierzył że je sama upiekłam 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- cantati
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2120
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Świętokrzyskie
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
Marysiu, Dzięki za przepis
Renia podpytywala, a ja notuje bo na Swieta bedzie drozdzowka
Marzenko, Dzięki, juz lepiej, nawet mozna powiedziec, ze calkiem dobrze
Te nasze berbecie to sie wycierpia
Rozyczko, musialo byc pyszne ciasto
Bardzo przepraszam, ale chwilowo nie mam polskich znakow

Renia podpytywala, a ja notuje bo na Swieta bedzie drozdzowka

Marzenko, Dzięki, juz lepiej, nawet mozna powiedziec, ze calkiem dobrze

Te nasze berbecie to sie wycierpia

Rozyczko, musialo byc pyszne ciasto

Bardzo przepraszam, ale chwilowo nie mam polskich znakow

Pozdrawiam, Dorota
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
Polecam drożdzowiec z lodówki.Podawałam już przepis.Zawsze wychodzi.pieknie rośnie i nie trzeba wyrabiać.
- cantati
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2120
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Świętokrzyskie
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
Dzięki Aldonko, lece poszukac przepisu
Dotad z lodowki robilam ciasto na pizze i na bulki, na slodko jeszcze nigdy 


Pozdrawiam, Dorota
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 6846
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: łódzkie
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
O Dorotko, jak znajdziesz ten przepis na ciasto z lodówki to wstaw linka. Nie słysząłam jeszcze o cieście z lodówki na drożdżowca
-
- 500p
- Posty: 912
- Od: 4 maja 2009, o 14:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lokalizacja: Stargard
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
Witajcie
Kiedyś dostałam od siostry przepis na ciasto drożdżowe, które wychodzi nawet kuchennym analfabetom.
W misce układać warstwami
10 dag drożdży rozkruszonych, 1 szkl. cukru, 1 cukier waniliowy, 4 rozbełtane jajka, 1 szklanka oleju, 3/4 szklanki mleka, 4,5 szklanki mąki.
Odstawić na 3h. Po tym czasie wyrobić mikserem na jednolitą gładką masę. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec 35 min w tem. 150 st. z termoobiegiem (bez termoobiegu trochę dłużej).
To jest przepis podstawowy można dodać owoce i kruszonkę (1 szklanka mąki, ? kostki masła, ? szklanki cukru, ew. ? łyżeczki proszku) wtedy mamy placek - należy go piec trochę dłużej w zależności od wilgotności owoców.
Gdy upieczemy w formie na babkę, wystarczy polukrować lub oblać czekoladą, wskazany dodatek rodzynek, można też nasączyć ponczem.
Smacznego

Kiedyś dostałam od siostry przepis na ciasto drożdżowe, które wychodzi nawet kuchennym analfabetom.
W misce układać warstwami
10 dag drożdży rozkruszonych, 1 szkl. cukru, 1 cukier waniliowy, 4 rozbełtane jajka, 1 szklanka oleju, 3/4 szklanki mleka, 4,5 szklanki mąki.
Odstawić na 3h. Po tym czasie wyrobić mikserem na jednolitą gładką masę. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec 35 min w tem. 150 st. z termoobiegiem (bez termoobiegu trochę dłużej).
To jest przepis podstawowy można dodać owoce i kruszonkę (1 szklanka mąki, ? kostki masła, ? szklanki cukru, ew. ? łyżeczki proszku) wtedy mamy placek - należy go piec trochę dłużej w zależności od wilgotności owoców.
Gdy upieczemy w formie na babkę, wystarczy polukrować lub oblać czekoladą, wskazany dodatek rodzynek, można też nasączyć ponczem.
Smacznego
Dorota
- cantati
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2120
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Świętokrzyskie
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
Marzenko, znalazlam przepis Aldonki, podawala u Agness, pod, tutaj: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 9#p3123889
Witaj Dorcinda
Dzięki serdeczne za przepis, super szybki i bezproblemowy
Wyprobujje na pewno 
Kochani, wrzucam przepis na dwa rodzaje mini - pasztecikow drobiowych. Jedne z galaretka zurawinowa, a drugie z sosem chranowym. Bardzo ladnie prezentuja sie na stole i sa pyszne
Na razie przepis, zdjecia dodam jak zastygnie galaretka
Paszteciki w wersji mini z galaretka zurawinowa i sosem chrzanowym
Skladniki na pasztet:
800 g miesa drobiowego (moze byc mieszane, wg uznania)
100 g wątróbki drobiowej
1 duza cebula
2 marchewki
Olej
2 jajka (żółtka i białka osobno)
1 duża sucha bułka
Sól i pieprz do smaku
? łyżeczki gałki muszkatołowej
? łyżeczki zmielonego jałowca
Kilka ziaren ziela angielskiego
Kilka listków laurowych
Skladniki na galaretke zurawinowa:
Sloiczek zurawiny
Czubata lyzeczka zelatyny w proszku
Kieliszek czerwonego wina
Ew. cukier i sok z cytryny do smaku
Wykonanie:
Mieso umyc, oczyscic i podzielic na mniejsze kawalki, jeśli jest to kurczak moze byc z koscmi. Na duzej patelni rozgrzac kilka lyzek oleju, obsmazyc krotko mieso i wlozyc do garnka. Dodac szklanke-dwie wody, ziele angielskie, listki laurowe, posolic, popieprzyc, dodac pokrojona w kawalki marchewke i dusic na malym ogniu az bedzie prawie miekkie. Pod koniec duszenia dodac do garnka oczyszczona watrobke i dusic jeszcze kilkanascie minut az watrobka bedzie ugotowana, odparowujac jednoczesnie nadmiar wywaru. Zdjac z ognia i do garnka dodac polamana sucha bulke. Powinna wchlonac wywar i zmieknac. Cebule bardzo drobno pokroic, zeszklic na oleju i dodac do miesa.
Calosc przekrecic przez maszynkę o gestym sicie, jeśli trzeba to dwaukrotnie. Do rozdrobnionej masy dodac zoltka, przyprawic calosc sola, pieprzem, gałka muszkatołowa, jalowcem i bardzo dokladnie wyrobic, najlepiej mikserem. Bialka ubic (niekoniecznie na sztywno) i dodac do masy. Calosc delikatnie ale dokladnie wymieszac.
Male foremki wysmarowac maslem i posypac bulka tarta. Napelnic masa do 3/4 objetosci (po upieczeniu pasztetu, w foremce musi zostac minimum centymetr wolnego miejsca do brzegu, aby zmiescila sie galaretka). Wstawic do nagrzanego do 180*C piekarnika i piec przez ok. 30-40 minut (zaleznie od wielkosci foremek).
Odstawić do wystygnięcia, w tym czasie przygotowac galaretke i sos.
Zelatyne namoczyc w odrobinie wody i odstawic do napecznienia. W rondelku zagotowac przez kilka minut wino, zdjac z ognia i dodac do niego namoczona zelatyne. dokladnie roozpuscic i dodac sloiczek zurawiny. jeśli trzeba, doprawic do smaku cukrem i sokiem z cytryny.
Stygnaca galaretka dopelnic polowe foremek z pasztetem i odstawic do zastygniecia.
Druga polowe pasztecikow podawac z sosem chrzanowo-jajecznym (przepis w kolejnym poscie
)
Smacznego
Witaj Dorcinda



Kochani, wrzucam przepis na dwa rodzaje mini - pasztecikow drobiowych. Jedne z galaretka zurawinowa, a drugie z sosem chranowym. Bardzo ladnie prezentuja sie na stole i sa pyszne

Na razie przepis, zdjecia dodam jak zastygnie galaretka

Paszteciki w wersji mini z galaretka zurawinowa i sosem chrzanowym
Skladniki na pasztet:
800 g miesa drobiowego (moze byc mieszane, wg uznania)
100 g wątróbki drobiowej
1 duza cebula
2 marchewki
Olej
2 jajka (żółtka i białka osobno)
1 duża sucha bułka
Sól i pieprz do smaku
? łyżeczki gałki muszkatołowej
? łyżeczki zmielonego jałowca
Kilka ziaren ziela angielskiego
Kilka listków laurowych
Skladniki na galaretke zurawinowa:
Sloiczek zurawiny
Czubata lyzeczka zelatyny w proszku
Kieliszek czerwonego wina
Ew. cukier i sok z cytryny do smaku
Wykonanie:
Mieso umyc, oczyscic i podzielic na mniejsze kawalki, jeśli jest to kurczak moze byc z koscmi. Na duzej patelni rozgrzac kilka lyzek oleju, obsmazyc krotko mieso i wlozyc do garnka. Dodac szklanke-dwie wody, ziele angielskie, listki laurowe, posolic, popieprzyc, dodac pokrojona w kawalki marchewke i dusic na malym ogniu az bedzie prawie miekkie. Pod koniec duszenia dodac do garnka oczyszczona watrobke i dusic jeszcze kilkanascie minut az watrobka bedzie ugotowana, odparowujac jednoczesnie nadmiar wywaru. Zdjac z ognia i do garnka dodac polamana sucha bulke. Powinna wchlonac wywar i zmieknac. Cebule bardzo drobno pokroic, zeszklic na oleju i dodac do miesa.
Calosc przekrecic przez maszynkę o gestym sicie, jeśli trzeba to dwaukrotnie. Do rozdrobnionej masy dodac zoltka, przyprawic calosc sola, pieprzem, gałka muszkatołowa, jalowcem i bardzo dokladnie wyrobic, najlepiej mikserem. Bialka ubic (niekoniecznie na sztywno) i dodac do masy. Calosc delikatnie ale dokladnie wymieszac.
Male foremki wysmarowac maslem i posypac bulka tarta. Napelnic masa do 3/4 objetosci (po upieczeniu pasztetu, w foremce musi zostac minimum centymetr wolnego miejsca do brzegu, aby zmiescila sie galaretka). Wstawic do nagrzanego do 180*C piekarnika i piec przez ok. 30-40 minut (zaleznie od wielkosci foremek).
Odstawić do wystygnięcia, w tym czasie przygotowac galaretke i sos.
Zelatyne namoczyc w odrobinie wody i odstawic do napecznienia. W rondelku zagotowac przez kilka minut wino, zdjac z ognia i dodac do niego namoczona zelatyne. dokladnie roozpuscic i dodac sloiczek zurawiny. jeśli trzeba, doprawic do smaku cukrem i sokiem z cytryny.
Stygnaca galaretka dopelnic polowe foremek z pasztetem i odstawic do zastygniecia.
Druga polowe pasztecikow podawac z sosem chrzanowo-jajecznym (przepis w kolejnym poscie

Smacznego

Pozdrawiam, Dorota
- cantati
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2120
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Świętokrzyskie
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
Sos chrzanowy do pasztetow i mies
Skladniki:
Pol szklanki majonezu
Pol szklanki jogurtu naturalnego lub kwasnej smietany (wg upodoban)
2 lyzki chrzanu
4 ugotowane na twardo jajka
Sol i bialy pieprz do smaku
Wykonanie:
Jajka zetrzec na najdrobniejszej tarce jarzynowej, dodac chrzan, majonez i jogurt (smietane). Przyprawic sola i bialym pieprzem. Wszystko dokladnie wymieszac i wstawic na conajmniej 2-3 godziny do lodowki.
Podawac do wedlin, pieczonych i gotoowanych mies i pasztetow.
Skladniki:
Pol szklanki majonezu
Pol szklanki jogurtu naturalnego lub kwasnej smietany (wg upodoban)
2 lyzki chrzanu
4 ugotowane na twardo jajka
Sol i bialy pieprz do smaku
Wykonanie:
Jajka zetrzec na najdrobniejszej tarce jarzynowej, dodac chrzan, majonez i jogurt (smietane). Przyprawic sola i bialym pieprzem. Wszystko dokladnie wymieszac i wstawic na conajmniej 2-3 godziny do lodowki.
Podawac do wedlin, pieczonych i gotoowanych mies i pasztetow.
Pozdrawiam, Dorota
- cantati
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2120
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Świętokrzyskie
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
Buleczki czosnkowe
Skladniki:
800g pszennej maki chlebowej
2 lyzki cukru
1 lyzeczka soli
20g swiezych drozdzy
520g mleka
60g masla
Nadzienie czosnkowe:
120g miekkiego masla
8-10 drobo posiekanych lub roztartych zabkow czosnku
Sol do smaku
2 lyzeczki suszonej lub 2 lyzki swiezej natki pietruszki
Wykonanie:
Przygotowac nadzienie, rozcierajac dokladnie miekkie maslo z czosnkiem, odrobina soli i natka. Przelozyc do worka cukierniczego i wstawic do lodowki. W tym czasie przygotowac ciasto na buleczki.
60g masla rozpuscic w rondelku, dodac mleko, cukier, drozdze i 2 lyzki maki, wymieszac dokladnie i odstawic na kilka minut do wyrosniecia. Do misy miksera wsypac make i sol, wlaczyc mikser i powoli wlewac rozrobione w mleku drozdze z maslem i cukrem. Wyrobic gladkie, elastyczne ciasto. jeśli bedzie za suche mozna dodac jeszcze odrobine mleka, jeśli zbyt wilgotne - podsypac troszke maki.\
Uformowac kule z ciasta i wlozyc do wysmarowanej oliwa miski. Odstawic do wyrosniecia.
Kiedy podwoi objetosc, odgazowac, lekko wyrobic i podzielic na 12 czesci.
Z kazdej czesci uleepic owalna buleczke i ukladac na pergaminie do wyrosniecia.
Wyrosniete buleczki possmarowac rozmaconym z llyzka mleka jajkiem, naciac wzdluz na glebokosc ok. 1 cm i w naciecie wycisnac rekawem cukierniczym paseczek nadzienia.
Buleczki wstawic do nagrzanego do 180*C piekarnika i piec ok. 15 minut.
Smacznego
Skladniki:
800g pszennej maki chlebowej
2 lyzki cukru
1 lyzeczka soli
20g swiezych drozdzy
520g mleka
60g masla
Nadzienie czosnkowe:
120g miekkiego masla
8-10 drobo posiekanych lub roztartych zabkow czosnku
Sol do smaku
2 lyzeczki suszonej lub 2 lyzki swiezej natki pietruszki
Wykonanie:
Przygotowac nadzienie, rozcierajac dokladnie miekkie maslo z czosnkiem, odrobina soli i natka. Przelozyc do worka cukierniczego i wstawic do lodowki. W tym czasie przygotowac ciasto na buleczki.
60g masla rozpuscic w rondelku, dodac mleko, cukier, drozdze i 2 lyzki maki, wymieszac dokladnie i odstawic na kilka minut do wyrosniecia. Do misy miksera wsypac make i sol, wlaczyc mikser i powoli wlewac rozrobione w mleku drozdze z maslem i cukrem. Wyrobic gladkie, elastyczne ciasto. jeśli bedzie za suche mozna dodac jeszcze odrobine mleka, jeśli zbyt wilgotne - podsypac troszke maki.\
Uformowac kule z ciasta i wlozyc do wysmarowanej oliwa miski. Odstawic do wyrosniecia.
Kiedy podwoi objetosc, odgazowac, lekko wyrobic i podzielic na 12 czesci.
Z kazdej czesci uleepic owalna buleczke i ukladac na pergaminie do wyrosniecia.
Wyrosniete buleczki possmarowac rozmaconym z llyzka mleka jajkiem, naciac wzdluz na glebokosc ok. 1 cm i w naciecie wycisnac rekawem cukierniczym paseczek nadzienia.
Buleczki wstawic do nagrzanego do 180*C piekarnika i piec ok. 15 minut.
Smacznego

Pozdrawiam, Dorota
- cantati
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2120
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Świętokrzyskie
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
Jajka zawijane w szynce na musie z zielonego groszku
Skladniki (na 6 porcji):
3 ugotowane na twardo jajka
6 plastrow szynki
125ml jogurtu naturalnego
500g mrozonego zielonego groszku
2 szklanki czystego bulionu warzywnego lub drobiowego
50ml bialego wytrawnego wina (mozna zastapic woda)
Kilka-kilkanascie ziarenek czarnego pieprzu
Zelatyna w ilosci wystarczajacej do sciecia 1 litra plynu
Sol, pieprz i cukier do smaku
Wykonanie:
Zelatyne namoczyc w niewielkiej ilosci zimnej wody do napecznienia. W garnku zagotowac bulion z winem i ziarenkami pieprzu, przyprawic do smaku sola i rozpuscic we wrzatku polowe namoczonej zelatyny. Po ostudzeniu wyjac ziarenka pieprzu.
Zamrozony zielony groszek wrzucic na wrzaca, osolona i poslodzona wode i gotowac 5-7 minut az zmieknie, ale nie straci ladnego, zielonego koloru. Nie przykrywac garnka pokrywka.
Groszek odcedzic i zmiksowac na gladkie puree. Do goracego dodac namoczona zelatyne i bardzo dokladnie wymieszac. Dodac jogurt i doprawic sola i pieprzem do smaku.
Pozostawic do przestudzenia.
Do salaterek wlac po kilka lyzek bulionu z zelatyna i wstawic do lodowki do wystudzenia.
Jajka przekroic w poprzek na polowki i kazda polowke zawinac w plasterek szynki tak, aby przekrojona strona zostala widoczna. Zawiniatka ulozyc w salaterkach na zastygnietej warstwie galaretki, zoltkiem do dolu. Zalac delikatnie wywarem i odstawic do zastygniecia.
Nastepnie w kazdej salaterce polozyc warstwe musu z groszku i znow schlodzic. Wierzch musu zalac cieniutka warstwa pozostalego wywaru i pozostawic do sciecia.
Podawac wyjete z salaterek, ulozone zoltkiem do gory.
Smacznego
Skladniki (na 6 porcji):
3 ugotowane na twardo jajka
6 plastrow szynki
125ml jogurtu naturalnego
500g mrozonego zielonego groszku
2 szklanki czystego bulionu warzywnego lub drobiowego
50ml bialego wytrawnego wina (mozna zastapic woda)
Kilka-kilkanascie ziarenek czarnego pieprzu
Zelatyna w ilosci wystarczajacej do sciecia 1 litra plynu
Sol, pieprz i cukier do smaku
Wykonanie:
Zelatyne namoczyc w niewielkiej ilosci zimnej wody do napecznienia. W garnku zagotowac bulion z winem i ziarenkami pieprzu, przyprawic do smaku sola i rozpuscic we wrzatku polowe namoczonej zelatyny. Po ostudzeniu wyjac ziarenka pieprzu.
Zamrozony zielony groszek wrzucic na wrzaca, osolona i poslodzona wode i gotowac 5-7 minut az zmieknie, ale nie straci ladnego, zielonego koloru. Nie przykrywac garnka pokrywka.
Groszek odcedzic i zmiksowac na gladkie puree. Do goracego dodac namoczona zelatyne i bardzo dokladnie wymieszac. Dodac jogurt i doprawic sola i pieprzem do smaku.
Pozostawic do przestudzenia.
Do salaterek wlac po kilka lyzek bulionu z zelatyna i wstawic do lodowki do wystudzenia.
Jajka przekroic w poprzek na polowki i kazda polowke zawinac w plasterek szynki tak, aby przekrojona strona zostala widoczna. Zawiniatka ulozyc w salaterkach na zastygnietej warstwie galaretki, zoltkiem do dolu. Zalac delikatnie wywarem i odstawic do zastygniecia.
Nastepnie w kazdej salaterce polozyc warstwe musu z groszku i znow schlodzic. Wierzch musu zalac cieniutka warstwa pozostalego wywaru i pozostawic do sciecia.
Podawac wyjete z salaterek, ulozone zoltkiem do gory.
Smacznego

Pozdrawiam, Dorota
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 24808
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: lubelskie
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
Dorotko ależ pyszności zaserwowałaś
U mnie już jedzonko prawie gotowe, jeszcze tylko ostatnie ciasto przełożyć masami i finisz. Ale ten sos do mięsa z chrzanem i jajeczkami zrobię. Wydaje się pyszny
A i po świętach na pewno zrobię bułeczki z czosnkiem.... uwielbiamy takie jedzonko 



- cantati
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2120
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Świętokrzyskie
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
Agus, ciesze sie, ze przepisy przypadly Ci do gustu
Aniu, bardzo dziekuje
Dziewczyny, Wam i wszystkim odwiedzajacym ten watek chcialabym zloozyc
najserdeczniejsze zyczenia zdrowych, wesolych i pogodnych Swiat Wielkiej Nocy, milosci, ciepla i radosci kazdego dnia.


Aniu, bardzo dziekuje

Dziewczyny, Wam i wszystkim odwiedzajacym ten watek chcialabym zloozyc
najserdeczniejsze zyczenia zdrowych, wesolych i pogodnych Swiat Wielkiej Nocy, milosci, ciepla i radosci kazdego dnia.

Pozdrawiam, Dorota
- cantati
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2120
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Świętokrzyskie
Re: Ravioli w paski, czyli kuchnia na kolorowo
Kochane
jutro obrobie i wstawie zdjecia, dzisiaj zakopalam sie w rozsadzie - pikuje ostatnie papryki i zaraz sie musze wziac za selery... A to bedzie jakas masakra, bo wzeszly mi w jakichs kosmicznych ilosciach...





Pozdrawiam, Dorota