Tykwa - warzywo, piękna ozdoba, tysiące zastosowań, cz.2
 Tykwa - warzywo, piękna ozdoba, tysiące zastosowań, cz.2U mnie rozwinął się pierwszy kwiat
 Ale jest wielki!
 Ale jest wielki!  

Tykwa - warzywo, piękna ozdoba, tysiące zastosowań, cz.2
 Tykwa - warzywo, piękna ozdoba, tysiące zastosowań, cz.2 Ale jest wielki!
 Ale jest wielki!  

Dziś też ogłowiłem najdłuższą tykwę, powinna iść w pędy boczne. równo 3 lata temu 1 lipca spadł u mnie grad wielkości ping ponga i ogłowił wtedy moją najdłuższą tykwę.
 Dziś też ogłowiłem najdłuższą tykwę, powinna iść w pędy boczne. równo 3 lata temu 1 lipca spadł u mnie grad wielkości ping ponga i ogłowił wtedy moją najdłuższą tykwę. z dziesięć do zapylenia. Na razie zapylam, ale w niektóre miejsca już ciężko dojść więc jeszcze chwilę i wszystko będzie pozostawione w rękach matki natury. Zasiliłam też dziś tykwy gnojówką
 z dziesięć do zapylenia. Na razie zapylam, ale w niektóre miejsca już ciężko dojść więc jeszcze chwilę i wszystko będzie pozostawione w rękach matki natury. Zasiliłam też dziś tykwy gnojówką   i niech rosną....
 i niech rosną....

. Szkoda było by kończyć sezon przed czasem.
. Szkoda było by kończyć sezon przed czasem. cami
 cami 
 . A jeśli gdzieś w okolicy macie pasieki to też bym się mocno zastanowił czy nie poszukać czegoś naturalnego.
. A jeśli gdzieś w okolicy macie pasieki to też bym się mocno zastanowił czy nie poszukać czegoś naturalnego.
 Te na krótkich łodyżkach niestety jeszcze nie rozkwitają i są małe pączki.
  Te na krótkich łodyżkach niestety jeszcze nie rozkwitają i są małe pączki.

Może w donicach będzie kilka ale muszę
 Może w donicach będzie kilka ale muszę