Niestety,mam dużo orlików i może na zdjęciu jest podobny,ale w realu liście się różnią.Kiedys miałam podobny chwast w ogrodzie...W opisie oczywiście łubin.
No chwast to ten, co żółty sok wydziela chyba jaskółcze ziele liście faktycznie ma podobne do orlika
Ale to Twoje mnie też na orlika wygląda. No chyba że markety zaczynają chwasty sprzedawać
Witam wszystkich którzy tu zaglądają i pomagają mniej doświadczonym. Bardzo proszę o identyfikacje. Takie coś wyrosło mi w Trzykrotce Andersa, a właściwie ją zdominowało, nie wiem czy to chwast czy kwiatek, i co ja mam z tym zrobić, nie chciałabym stracić trzykrotki.
Możliwe że się wysiał z innego ogrodu albo nasionko było przyniesione z nową rośliną. Uważam że najlepiej byłoby zwyczajnie wyjąć obie rośliny i rozdzielić bi widzę że orliczek już spore rozmiary osiągnął. Wspaniała roślina do słońca. Ewentualnie poczekaj aż przekwitnie i zbierz nasionka i wysiej,a dorosłą usuń. Rośliny ładnie wzrastają z siewu,sama mam kilkanaście siewek na ogrodzie i muszę je pozbierać