Mam w ogrodzie od kilku lat namiastkę oczka - proszę się nie śmiać .... poniżej zdjęcie w trakcie awarii /ok.8 czerwca/, czyli opróżnienia z wody i zaklejanie powstałych nieoczekiwanie dziur :

a to przybysz sprzed awarii.... teraz go nie widzę :

Po naprawie i napełnieniu, uzupełnieniu roślinkami od kilku dni obserwuję jakieś żyjątka w wodzie - ciężko zrobić zdjęcie bo ruchliwe bardzo. Pomimo "słusznego" wieku nie widziałam i nie miałam okazji obserwować życia w wodzie a wiedza szkolna dawno wywietrzała z głowy i dotychczas takich żyjątek nie widywałam u siebie. Nie mogę też znaleźć nic w necie - ciężko się szuka nie bardzo wiedząc czego szukać..... Mam podejrzenie, że to robota "gościa", ale czy to by przetrwało w miskach
 przez 3 dni  /bo zawartość oczka przeniosłam do misek i wiaderek/.  Dość opisów czas na kiepskie zdjęcia.....
 przez 3 dni  /bo zawartość oczka przeniosłam do misek i wiaderek/.  Dość opisów czas na kiepskie zdjęcia.....

Z góry dziękuję za identyfikację o ile to jest możliwe.

Jednak awaria zaszkodziła ..... wrrrrrr
  Jednak awaria zaszkodziła ..... wrrrrrr Ja mam kociołek podstawiony pod daszek na deszczówkę to w nim różne stworzenia pływają o ile znajdą się w nim elementy zielne. Jak wybieram wodę aż do dna to znajduję nawet larwy ochotki. To co tak szybko Ci się przemieszcza pod wodę to mogą być jeszcze larwy komarów. Fajnie się je obserwuje.
  Ja mam kociołek podstawiony pod daszek na deszczówkę to w nim różne stworzenia pływają o ile znajdą się w nim elementy zielne. Jak wybieram wodę aż do dna to znajduję nawet larwy ochotki. To co tak szybko Ci się przemieszcza pod wodę to mogą być jeszcze larwy komarów. Fajnie się je obserwuje.  

Od dłuższego czasu widzę go w oczku w różnych miejscach, nieraz głęboko w wodzie i nie bardzo wiem kto zacz
  Od dłuższego czasu widzę go w oczku w różnych miejscach, nieraz głęboko w wodzie i nie bardzo wiem kto zacz   Nie patrzcie na pusty koszyk - ukradziono mi wszystkie wodne roślinki
  Nie patrzcie na pusty koszyk - ukradziono mi wszystkie wodne roślinki