Witajcie,
pod domem mam niewielki ogródek, a po ustawieniu tunelu 18m2 pomniejszył się jeszcze bardziej. W związku z tym postanowiłem zaorać pole naprzeciw domu właśnie 15 ar. Wiadomo że nie ma sensu zagospodarować całości bo człowiek się zamęczy jednak chciałbym posadzić tam coś wielosezonowego w niespecjalnie dużych ilościach. To co podołam to argowłuknina i:
jednoroczne to:
- 10-15 dyni
- tyle samo cukinii i arbuza
ale to rośliny jedno sezonowe, a coś wielosezonowego?
Maliny mam pod domem 153 szt. więc i tego nie przejemy
Pole jest odsłonięte z 2 stron bo to ścisłe "centrum wsi" w związku z tym może trafić się nieproszony gość i biorę to pod uwagę wychodzę z założenia że jeśli kogoś nie stać na zakupy niech weźmie za darmo ale nie niszczy i taką inskrypcję nakleję obok, może to być walka z wiatrakami ale czas pokaże. Sprawa prosta jak ma leżeć kolejne 30 lat i raz na 2 miesiące trzeba spędzić dzień aby to obkosić wykaszarką to wolę w jakiś sposób to zagospodarować. Z wodą nie ma problemu studnia to nie niewyczerpalne źródło wody a wąż jak to wąż jest na każdej działce.
Podpowiedzcie coś
1500m2 do zagospodarowania
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: 1500m2 do zagospodarowania
Truskawki,jagoda kanadyjska,pożeczki, agrest,jest tego...wielosezonowgo 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 mar 2015, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: 1500m2 do zagospodarowania
O widzisz to co najłatwiejsze wyleciało mi z głowy a ja już kombinowałem z jakimiś borówkami.