Działka nie uprawiana

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
zdzislaw
50p
50p
Od: 8 kwie 2007, o 21:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Działka nie uprawiana

Post »

W moim sąsiedztwie tuż przy ogrodzeniu znajdują się nieuprawiane działki od kilku ładnych lat, działki te są bardzo zachwaszczone, są też wylęgarnią nornic, kretów i chyba żmij ponieważ w okresie letnim jedna przypełzła na nasz taras jak nas zuważyła to sie wycofała, odkosiłem na szerokość jednej kosiarki przy ogrodzeniu pomimo że nie jest to moja działka.
Nie znam właścicieli tych działek. Troche się boję żeby żmija nie ugryzła dzieci, które przyjeżdżają do nas w lecie na wakacje. Co zrobić żeby właściciele tych działek chciaż raz w roku wykosili te chwasty. Nie chciłbym być też złym, czy natrętnym sąsiadem.
Pozdrawiam Zdzisław
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2007, o 11:36

Post »

Czy to są tzw Rodzinne ogrody pracownicze? Jeśli tak, to warto porozmawiać w Zarządzie. Może przekażą komuś innemu te działki?
Waleria
zdzislaw
50p
50p

Działka nie uprawiana

Post »

Działki te są działkami rolnymi. a może nawet budowlanymi, własność prywatna.
Pozdrawiam Zdzisław.
Beata B
100p
100p
Od: 30 maja 2007, o 15:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A sasiedzi nie wiedzą kto jest właścicielem? Może spróbować w gminie, jeśli to nieduża osada powinni coś wiedzieć. :?
Walter
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 21 maja 2007, o 21:51

Post »

Nie jestem tego do końca pewień ale jeśli to działka rolna to właściciel ma obowiązek przynajmniej raz w roku zaorać taki teren. Przyajmniej tak jest w mojej gminie.
zdzislaw
50p
50p

Działka nie uprawiana

Post »

Tak tylko jak kogoś zmusić do zaorania lub do wykoszenia chwastów na działce, trzeba by pojechać do gminy i zgłosić problem z jakim efektem niewiadomo.
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mniej więcej wiem jak to jest

mam kawałek ogrodu - staram się żeby było ładnie i można było tym i owym pocieszyć oczka, a obok widze budy i kupe szmelcu, tudzież jakieś konstrukcje dziwną szklarnie - istne koszmarki

i nie mam na to wpływu

jedynie wysokie rośłiny na "granicy" żeby nie było widać za bardzo tego wszystkiego
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”