Więc odp
1) działka ma szerokości 26metrów a długości 47metrów
2)warzywnik chciałabym aby był kołem a średnica jego jakieś 3,5 do 4m
3)szklarnia 2m na 4m
4)mieszkam niedaleko Łodzi
5)drzewa niestety muszą zostać ,odległość 1 orzecha od budynku to jakieś12m do 2 orzecha 5m i od orzecha do sosny tez 5m akacje rosną w granicy czyli na samym obrzeżu jak i inne drzewa więc raczej tam słonecznie jest
6)nie mam żadnych sadów itp naokoło to jest działka za domem ,a naokoło same pola
7)agrest i porzeczkę mam w innym ogrodzie takim przy domowym (sadził je jeszcze mój dziadek,o ten kawałek też bym chciała zadbać ale to w innym temacie

)a przesadzać obawiałabym się czy miejsce by im spasowało
8)maliny o jak najbardziej jeżynki mam niedaleko w lesie pyszne ,więc może zostawię ten kawałek na coś innego
9)z kwiatków posieje aksamitki tylko przy warzywkach bo słyszałam ,że wiele dobrego robią,a inne przy domu
10)jabłonie mam 2 też w/w ogródku przy domu starą odmianę papierówki i malinówki więc więcej mi nie trzeba,a innych drzew owocowych nie mam ulubionych, a no śliwka węgierka,borówka ponoć dobra odmiana to Bluecrop,Nelson,Alexis, tyle wystarczy?czy 2 mogą być,czereśnia to Sylvia chyba ,że jakaś inna
11)uprawa jak najbardziej eko
12)z glebą problem ,bo w tych warunkach to jej chyba nie sprawdzę?
13)hm nie zastanawiałam się nad owocowaniem ale cały sezon mogą jedne wcześniej inne później a przeznaczenie i na przetwory i na surowo.
mam nadzieję,że te odp przybliżą Ci bardziej moja działkę ,ale pewnie problem ,że nie wiem jaka gleba...jak tylko będą ku temu możliwości sprawdzę to