Tegoroczna akcja wymiany nasion i niemożność znalezienia informacji o wielu gatunkach pomidorów w internecie, skłoniła mnie do stworzenia pomidorowej bazy danych. Istnieje anglojęzyczna baza pomidorów (Tatiany), jednak stricte Polskiej w internecie nie ma.
Aby uniknąć żmudnego przeczesywania wszelkich zakątków internetu podczas kolejnych akcji wymiany nasion chciałbym przedstawić stronę:
http://www.e-pomidory.pl
Przede wszystkim strona została tak skonstruowana, by każdy był jej twórcą. Każdy użytkownik może dodać nowego pomidora do bazy, bądź też edytować już istniejącego.
Chciałbym aby ta strona pomogła użytkownikom tego forum w wyborze pomidorów, która będą rosły i dojrzewały w ich ogródkach i to był główny motyw powstania tego narzędzia.
Jako, że wszystko zrobiłem w 5 dni, baza jest puściutka. Zachęcam do wrzucania danych o pomidorach, za kilka dni powinno być już sporo danych.
Poszukuję także administratorów, którzy będą odpowiedzialni za akceptację wrzuconych gatunków pomidorów, oraz akceptację zgłoszonych edycji. Miło by było, jakby znalazła się także osoba, która odmieni trochę graficznie tę stronę - logo i wszystkie grafiki ogólnie. (ja tam jako facet znam tylko kilka kolorów

Wszelkie pomysły na udoskonalenie strony, nowe funkcje, opcje proszę zgłaszać na bieżąco.
Strona główna
Przykładowy opis pomidora - Amana Orange
Opinie mile widziane (głównie czy takie coś się przyda).