Witaj Mirku wspaniałe te twoje powojniki , szczególnie podoba mi się ten biały na altance , co to za odmiana ?
ma takie ogromne kwiaty , śliczny on jest jeśli możesz to pokaż nam zdięcia swojej działeczki
Ten biały to Marie Boisselot - wyjątkowo urocza odmiana o dużych kwiatach -kwitnie jeszcze teraz, czerwony to Ernest Markham w głębi wiciokrzew Tellemana.
pozdrowienia
Piękne masz powojniki... mógłbyś je podpisać? Warto znać nazwy tak ładnych odmian. Może też pokażesz nam zdjęcia całej działki ? Z pewnością powojniki nie są jedynymi roślinami, którymi możesz się pochwalić.
Gdy widzę powojniki, to nie mogę się przy ich nie zatrzymać.Są piękne i urocze i cudowne.Mam ich kilka i postaram się o więcej.A u Ciebie są jeszcze jakieś?
Witaj Mirku.
Zajrzałam pod wskazany przez Ciebie adres i jestem pod wrażeniem. Nawet nie przypuszczałam, że jest aż tyle odmian powojników.A twoje są super i tak zdrowo wyglądają. Ja mam niestety tylko jeden. Reszta zginęła ze względu na warunki glebowe i klimatyczne - mieszkam na podgórzu.
Znalazłem chwilę czasu i załączam zdjęcia innych moich powojników:
W kolejności: Dorothy Walton; Mr Thompson; Generał Sikorski; Dr Ruppel: President; Pafar; Warszawska Nike; Multi Blue; Marie Boisselot; Kacper.
Dalsze zdjęcia:
W kolejności: Helios; Hania; Andromeda; moja altanka i wiciokrzew; nieznany kupiony jako zupełnie inny; Generał Sikorski; Nieznany wyrosła siewka po powojniku który zamarł; Dorothy Walton; Blue Angel; Polish spirit i Ernst Markham.