Pinus wallichiana schnięcie igieł
Pinus wallichiana schnięcie igieł
Witam Wszystkich!
Co robić? od dwóch tygodni zauważyłem schnięcie igieł nowe przyrosty są nadal zielone-jest to drzewko wsadzone na wiosnę . wime m że ten gatunek sosny jest wrażliwy na pogodę zwłaszcza na przymrozki czy jest to wina pogody czy może atakuję ją jakaś choroba zaważyłem że w okolicy zaczeły schnąć również sosny pospolite.
Czy uschnięte igłu odrastają ?
jestem początkującym "działkowcem "więc proszę o wyrozumiałość.
Co robić? od dwóch tygodni zauważyłem schnięcie igieł nowe przyrosty są nadal zielone-jest to drzewko wsadzone na wiosnę . wime m że ten gatunek sosny jest wrażliwy na pogodę zwłaszcza na przymrozki czy jest to wina pogody czy może atakuję ją jakaś choroba zaważyłem że w okolicy zaczeły schnąć również sosny pospolite.
Czy uschnięte igłu odrastają ?
jestem początkującym "działkowcem "więc proszę o wyrozumiałość.
i ja zuwazam takie zjawisko na sosnach i to zarowno u siebie jak i w calej okolicy, czesci galazek faktycznie usuchaja, zolkna...ale wydaje mi sie ze to po prostu taka pora i sosny zrzucaja na zimie te igielki...to chyba naturalne, chociaz w poprzednich latach bylo chyba tego mniej....czesc zewnerzna galazek ma zielone igly a w czescich wewnetrznych zolkna.
Jutro zrobie zdjecie i zamieszcze je, bo dzisiaj juz ciemno...
Jutro zrobie zdjecie i zamieszcze je, bo dzisiaj juz ciemno...
-
- ---
- Od: 18 sty 2007, o 08:26
Warto skorzystac z wyszukiwarki. Jest tam też między innymi temat http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=340&start=0