Płyty tarasowe
Płyty tarasowe
Przy ogrodzie mam taras. Nie jest jakiś bardzo duży, ale z niego też można do ogrodu przejść. Myślę co by tam położyć, bo coś by się zdecydowanie przydało. Co polecicie, płytki ceramiczne czy może płyty tarasowe?
Re: Płyty tarasowe
A masz wylany beton pod taras? Bo jeśli tak to może i płytki, dać dobry klej na zewnątrz do gresu, płytki wyjdą najtaniej (chociaż jest dużo przeciwników płytek tarasowych - odpadają, wykruszają się itp.). Jeśli nie, to można nawieźć piachu, dać chudy beton i z kostki brukowej zrobić lub płyt - taki będzie ładniejszy i trwalszy.
Póki co na tarasie są stare płytki. Ale nie wiem czy one się pokruszyły i zniszczyły z biegiem czasu czy dlatego, że były słabej jakości... Ale podobno płyty tarasowe są bardziej praktyczne, może ktoś z Was ma coś co nazywa się drewno ogrodowe?
Chodzi Ci o tego typu płyty tarasowe jakie wkleiłem?
http://www.bruk-bet.pl/img/realizacje/big/146.jpg
Nie wklejaj nie swoich zdjęć/KaRo
http://www.bruk-bet.pl/img/realizacje/big/146.jpg
Nie wklejaj nie swoich zdjęć/KaRo
- PiotrekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
flam pisze: może ktoś z Was ma coś co nazywa się drewno ogrodowe?
Ładne przez pierwszy sezon. Po roku nadają się do wywalenia. Chyba że zaimpregnujesz ale dobry impregnat kosztuje kilkaset zł mała puszka.
Nie przesadzaj. dobry impregnat wcale nie jest tak drogi. ja zabezpieczałam podjazd i używałam silikonowego impregnatu z Bruk-Betu. koszt to ok 70 zł/l ale z to wystarcza na 4-6 m2.
- PiotrekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oczywiście, bruk bet robi świetne impregnaty tak samo jak i kostkę, jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia. Może troszkę więcej wymagam niż inni. Troszkę ton w swoim życiu już kostki położyłem.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 4 lip 2012, o 10:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Płyty tarasowe drewno ogrodowe bruk-bet wyglądają bardzo naturalnie, prawie tak jak prawdziwe drewno a są bardziej funkcjonalne i wytrzymałe. Wspaniale komponują się z zielenią trawnika