Błoto - jak je zlikwidować.

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
stolusCK
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 9 lut 2014, o 09:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Błoto - jak je zlikwidować.

Post »

Nie wiem czy w dobrym miejscu pisze ten post ale nie znalazłem miejsca gdzie go u wsadzić. A teraz do tematu: przed domem ile razy spadnie deszcz bądź topi się śnieg nie da się przejść przez podwórko a co dopiero przejechać autem- straszne błoto. Teren jest gliniasty może ktoś powie jak to ogarnąć? Dziękuje za wszystkie porady kostka nie wchodzi w grę.
Awatar użytkownika
matt55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 cze 2012, o 22:10
Kontakt:

Re: BŁOTO

Post »

Jest wiele sposobów na to. Może jakiś żwir, płyty chodnikowe, kostka brukowa, można też zasiać trawnik. Co prawda woda będzie stała, ale nie będzie błota. :)
U siebie mam ten sam problem, staram się ukształtować tak teren aby woda spływała. Także w kilku miejscach założyłem dreny i studnie chłonne.

Podaj więcej szczegółów na temat do czego ma służyć ta nawierzchnia a postaram się pomóc, zapewne nie tylko ja :)
stolusCK
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 9 lut 2014, o 09:10

Post »

jest to dojazd go garażu z drogi wraz z dojściem; droga na podwórku; łączna długość 60m
Awatar użytkownika
matt55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 cze 2012, o 22:10
Kontakt:

Post »

To myślę, że żwir albo płyty chodnikowe będą najlepsze skoro nie kostka.
Ja osobiście bym ułożył dwa pasy płyt odpowiednio dopasowane do kół samochodów a miedzy tym zasiać trawę. Myślę, że to byłby najtańszy sposób, ale może jeszcze ktoś inny się wypowie.
Hex2
200p
200p
Od: 27 lip 2011, o 09:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mialem to samo. Jako rozwiazanie tymczasowe pomogly 2 ciezarowki tlucznia. Problem zniknal.

H.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”