Błoto - jak je zlikwidować.
Błoto - jak je zlikwidować.
Nie wiem czy w dobrym miejscu pisze ten post ale nie znalazłem miejsca gdzie go u wsadzić. A teraz do tematu: przed domem ile razy spadnie deszcz bądź topi się śnieg nie da się przejść przez podwórko a co dopiero przejechać autem- straszne błoto. Teren jest gliniasty może ktoś powie jak to ogarnąć? Dziękuje za wszystkie porady kostka nie wchodzi w grę.
- matt55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 cze 2012, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: BŁOTO
Jest wiele sposobów na to. Może jakiś żwir, płyty chodnikowe, kostka brukowa, można też zasiać trawnik. Co prawda woda będzie stała, ale nie będzie błota. 
U siebie mam ten sam problem, staram się ukształtować tak teren aby woda spływała. Także w kilku miejscach założyłem dreny i studnie chłonne.
Podaj więcej szczegółów na temat do czego ma służyć ta nawierzchnia a postaram się pomóc, zapewne nie tylko ja

U siebie mam ten sam problem, staram się ukształtować tak teren aby woda spływała. Także w kilku miejscach założyłem dreny i studnie chłonne.
Podaj więcej szczegółów na temat do czego ma służyć ta nawierzchnia a postaram się pomóc, zapewne nie tylko ja

Zapraszam do mojego wątku: Początki mojego ogrodu
Moja domowa zielona dżungla
Spis moich wątków Wizytówka
- matt55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 cze 2012, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: BŁOTO
To myślę, że żwir albo płyty chodnikowe będą najlepsze skoro nie kostka.
Ja osobiście bym ułożył dwa pasy płyt odpowiednio dopasowane do kół samochodów a miedzy tym zasiać trawę. Myślę, że to byłby najtańszy sposób, ale może jeszcze ktoś inny się wypowie.
Ja osobiście bym ułożył dwa pasy płyt odpowiednio dopasowane do kół samochodów a miedzy tym zasiać trawę. Myślę, że to byłby najtańszy sposób, ale może jeszcze ktoś inny się wypowie.
Zapraszam do mojego wątku: Początki mojego ogrodu