Do tej pory nasza działka o powierzchni 700m2 złożona z 2 działeczek pełniła rolę działki typowo rekreacyjnej. Na początku 11 lat wstecz byliśmy posiadaczami tylko jednej, 3 lata temu sąsiad rezygnował ze swojej więc my ją przejęliśmy . Stan nowo nabytej działki był wręcz opłakany, działka zapuszczona od 4 lat nikt nic na niej nie robił, chwaściory wyrosły na prawie 2m. Zaraz poszły w ruch maszyny łącznie z glebogryzarką i po tygodniu mieliśmy zasianą trawę.Aktualnie w naszym posiadaniu są 2 altany (w tym jedna z kominkiem , druga spełnia rolę podręcznej kuchni z całym zapleczem wyposażona w cały sprzęt elektryczny i gazowy )+ duża 25m2 wiata drewniana przeznaczona do biesiadowania w niesprzyjającą pogodę. Postawiony został grill ,wędzarnia ,sezonowo rozstawiana jest trampolina i basen. Na stałe zamontowane są huśtawki i piaskownica dla dzieci. W 2013 na jesień postawiona została konstrukcja pod tunel foliowy8.55mX4.20m.
Wędzarnia jeszcze przede mną ale tunelu zazdroszczę Ci okrutnie.
Drugim przedmiotem zazdrości są altanki. Sama mam taką budkę 4-5 m2 która pełni rolę głównie składzika narzędziowego.
I jeszcze jedno.
Dlaczego postawiłeś w ogrodzie figurkę na moje podobieństwo ?
Ale wiejskie pyszności ,aż ślinka leci . Kurki siedzące i znoszące jaja -poezja. Namiotu też zazdroszczę Podoba mi się u Ciebie
Czekam na więcej...
Asia
Comcia pisze:Dlaczego postawiłeś w ogrodzie figurkę na moje podobieństwo ?
nasza babcia strazniczka tak się jakoś zadomowiła kilka lat temu i tak zostało, obecnie nie ma juz tych okularów bo albo gdzieś zniknęły albo ktos zaj..... (zajumał)
Kolegę
Fantastyczną pracę odwaliłeś Dla mnie to nie nowość, my z Wrocławia i okolic bardzo zdolni jesteśmy Opierdziel masz tylko za drzwi, które są za wąskie. Będzie kłopot z wietrzeniem. Przerabiałem ten temat u siebie. Sadzonki pewnie gotowe, czekać tylko na lepszą pogodę.