Winogrona najsmaczniejsze i trwałe
- wujeksam
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 cze 2005, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Winogrona najsmaczniejsze i trwałe
Polecam Frumoasa Albae-jasne owoce,b dobre wytrzymuje -25 C,
- zaprzyjazniony
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 12 cze 2005, o 21:24
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 26 maja 2008, o 15:32
Mam prośbę, wiem że jest dużo tematów o winoroślach ale nigdzie nie znalazłem wypowiedzi, czy można pod winogrona na podłoże sypać kore ( rozchodzi mi się o utrzymanie porządku na ziemii i i chwasty które rosną) .Tak wiec czy można bez obawa rozsypywać korę czy będzie to miało jakiś ubocznych skutków dla winorośli , czy może zastosować coś innego .
Proszę o odpowiedż doświadczonych ,,winogronowców,, i z góry dziękuję za rozwianie moich wątpliowści.
pozdrawiam z gorącego Włocławka.
Proszę o odpowiedż doświadczonych ,,winogronowców,, i z góry dziękuję za rozwianie moich wątpliowści.
pozdrawiam z gorącego Włocławka.
Z serca Kujaw-Włocławek
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
-
- 20p - Rozkręcam się...
- dominikams
- dominikams
- maryann
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja bym odradzał(też miałem taki pomysł- z fachowcami omówiony) ponieważ kora, trociny- zakwasza podłoże, a tego wino nie lubi!mariokujaw pisze:czy można pod winogrona na podłoże sypać kore
Z natury soczyste są na wino a do jedzenia deserowe- a więc 'chrupkie'. Ja wypróbowałem Agat Doński. Iza zaś to drobiazg- na dzisiejsze czasy bardzo drobne owoce, w ogóle nie przypominają też w smaku tych importowanych!zaprzyjazniony pisze:Do jedzenia, (...) soczyste.
Ja w tym roku kupiłem Nadieżda Azos(granatowe) i Timur http://www.winorosl.pl/index.php?option ... e&SubMenu= (i kilka innych) - doświadczenia za rok-dwa. Natomiast z białych wybrałbym jescze Kiesza 1 http://www.winogrona.org/modules.php?na ... gol&id=145 .
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
co ze słuchania mądrego.
-
- 20p - Rozkręcam się...
Właśnie dlatego mam duże wątpliowości czy chcąc aby było schludnie nie zaszkodzę winoroślom , może po prostu pomiędzy winorośla posiać trawę??maryann pisze:A ja bym odradzał(też miałem taki pomysł z fachowcami) ponieważ kora, trociny- zakwasza podłoże, a tego wino nie lubi!mariokujaw pisze:czy można pod winogrona na podłoże sypać kore
Proszę forumowiczów o wypowiedż jakie rozwiązania u siebie mają.
Z góry dziękuję ze wszystkie odpowiedzi i porady.
Z serca Kujaw-Włocławek