Planowana amatorka...
Planowana amatorka...
Witam, szukalam odpowiedniego watku, zeby od samego poczatku nie zasmiecac forum, ale nie znalazlam odpowiedniego...
Od jakiegos czasu chodzi mi po glowie rozpoczecie uprawy warzyw ( pod folia ) - w celach komercyjnych - na sprzedaz,
ale jakos nie podjelam jeszcze tego kroku, mam mase pytan w glowie, moze ktos z was zaawansowanych zechce odpowiedziec chocby na ktores z nich.
1. Czy to jest oplacalne zajecie ? Czy moze tak bardzo placochlonne ze z tego powodu malo oplacalne ?
2. Czy jest latwo sprzedac swoj towar czy trzeba sie liczyc z tym ze czasami sie go w calosci nie sprzeda ?
3. Czy jest duza konkurencja w tej branzy i moze byc ciezko sie wkrecic ?
Moze zaczne tymi trzema pytankami...
Od jakiegos czasu chodzi mi po glowie rozpoczecie uprawy warzyw ( pod folia ) - w celach komercyjnych - na sprzedaz,
ale jakos nie podjelam jeszcze tego kroku, mam mase pytan w glowie, moze ktos z was zaawansowanych zechce odpowiedziec chocby na ktores z nich.
1. Czy to jest oplacalne zajecie ? Czy moze tak bardzo placochlonne ze z tego powodu malo oplacalne ?
2. Czy jest latwo sprzedac swoj towar czy trzeba sie liczyc z tym ze czasami sie go w calosci nie sprzeda ?
3. Czy jest duza konkurencja w tej branzy i moze byc ciezko sie wkrecic ?
Moze zaczne tymi trzema pytankami...
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Re: Planowana amatorka...
Ten temat przewija się nieustannie w tym Dziale :
http://forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=7
choćby niedawny :
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=7&t=71071
Wobec powyższego przenoszę temat do w/w działu- moderator
http://forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=7
choćby niedawny :
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=7&t=71071
Wobec powyższego przenoszę temat do w/w działu- moderator
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorota uzupełnij z skąd jesteś, to będzie można doradzić rynki zbytu i jak daleko masz do miejsca sprzedaży. Bo raczej trzeba produkować pod klienta i taki asortyment dobrać. Każdy ma taką samą możliwość sprzedania swojego towaru, jeśli będzie to robił uczciwie. Też ważne ile masz gotówki na zainwestowanie lub co już masz w tym kierunku poczynione.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Warzywa są bardzo opłacalne.
Ale - bardzo praco i czasochłonne - jak nie liczysz swojej pracy, to warto.
Można jest odstawiać do sklepów, ale można też samemu na targowisku
Warto pomyśleć o dobrej chłodni do przechowywania. Wszak nie wszystko od razu sprzedajemy. W okresie letnim, sprawa prosta, wykopujemy ile się da sprzedać. Ale każde warzywo ma swój kres, czy jest chętny czy nie, trzeba je wydobyć i przechować.
Natka pietruszki, szczypior - każdy lubi ładne, równe i nie przerośnięte kępki kupować.
Koper zawsze w sezon ogórkowy
Kapusta, na bieżąco, szczególnie we wczesnym okresie
Kalafior to samo.
Kalarepa,
W momencie, gdy będziesz potrzebować zatrudniać do tego ludzi - ta opłacalność z małych upraw staje pod znakiem "?"
Ale - bardzo praco i czasochłonne - jak nie liczysz swojej pracy, to warto.
Można jest odstawiać do sklepów, ale można też samemu na targowisku
Warto pomyśleć o dobrej chłodni do przechowywania. Wszak nie wszystko od razu sprzedajemy. W okresie letnim, sprawa prosta, wykopujemy ile się da sprzedać. Ale każde warzywo ma swój kres, czy jest chętny czy nie, trzeba je wydobyć i przechować.
Natka pietruszki, szczypior - każdy lubi ładne, równe i nie przerośnięte kępki kupować.
Koper zawsze w sezon ogórkowy
Kapusta, na bieżąco, szczególnie we wczesnym okresie
Kalafior to samo.
Kalarepa,
W momencie, gdy będziesz potrzebować zatrudniać do tego ludzi - ta opłacalność z małych upraw staje pod znakiem "?"