Choroba na sliwce - langroda.

Pytania ze zdjęciami roślin, oceny ich stanu, wyglądu i chorób.
ODPOWIEDZ
luny07
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 14 cze 2013, o 20:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Choroba na sliwce - langroda.

Post »

Witam,
prosze o pomoc w wyleczeniu mojego drzewka. Zasadzone późną wiosną i praktycznie od początku liscie wyglądają tak jak na zdjęciach. Opryskałem Topsinem (sugetsia sprzedawcy w sklepie) ale nie widze jakiekolwiek poprawy.
Obrazek
Z óry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
kaLo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Choroba na sliwce - langroda.

Post »

Weż dobrą lupkę i zobacz na dolnej stronie liścia czy nie masz pordzewiacza śliwowego- taki roztocz.Mozesz go załatwić Magus 200SC
x-a-e
Konto usunięte na prośbę.
Od: 21 sie 2012, o 21:29

Post »

Nie wiem co to za choroba, bo aż tak się nie znam. Ani nie wiem co to "langroda". Czyżbyś miał na myśli Renklodę?
luny07
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 14 cze 2013, o 20:53

Post »

"Nie wiem co to za choroba, bo aż tak się nie znam. Ani nie wiem co to "langroda". Czyżbyś miał na myśli Renklodę?"

przepraszam za pomyłkę ale nie o nauce języka polskiego jest to forum a o rozwiązywaniu problemów z chorobami drzew itp. więc Drogi "astone" poszukaj sobie innego forum gdzie będziesz mógł się spełniać w swojej edukacyjnej roli.
Pozdrawiam Cię serdecznie !!!

"Weż dobrą lupkę i zobacz na dolnej stronie liścia czy nie masz pordzewiacza śliwowego- taki roztocz.Mozesz go załatwić Magus 200SC"

Przyglądałem się dzisiaj wnikliwe liściom i raczej nie zauważyłem tam jakichkolwiek robaczków. Możliwe, że lupka jaką dysponuje nie daje wystarczającego powiększenia. Zastanawiam się czy mimo wszystko nie opryskać wskazanym powyżej środkiem, tak prewencyjnie. Co o tym myślicie?
ODPOWIEDZ

Wróć do „CHOROBY i SZKODNIKI. Diagnostyka roślin ogrodowych - FOTO”