Pokój z oknem na zachód
- Anulka0207
- 100p
- Od: 9 sie 2013, o 22:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pokój z oknem na zachód
Witam
jakie kwiaty doniczkowe moge zakupic do pokoju moich dzieci? Okno jedno duze na zachód...Chcialabym cos,co nie tylko ozdobi parapet,ale takze wysoki reagał, miejsce na podłodze. czyli miejsce raczej zacienione,po poludniu w tle pokoju swiatlo rozproszone.
Oto moje dotychczasowe zbiory w kuchni, pokoju dziennym -jasnym i korytarzu:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=69239
I wlasnie...brak mi takiej kolekcji u dzieci ;/
jakie kwiaty doniczkowe moge zakupic do pokoju moich dzieci? Okno jedno duze na zachód...Chcialabym cos,co nie tylko ozdobi parapet,ale takze wysoki reagał, miejsce na podłodze. czyli miejsce raczej zacienione,po poludniu w tle pokoju swiatlo rozproszone.
Oto moje dotychczasowe zbiory w kuchni, pokoju dziennym -jasnym i korytarzu:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=69239
I wlasnie...brak mi takiej kolekcji u dzieci ;/
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Pokój z oknem na zachód
A w jakim wieku są dzieci?
Czy mogą one pokusić się o uszczykiwanie liści,kwiatów .. to może być niebezpieczne jeśli dzieci są malutkie a nawet małe.
Również ustawianie donic na podłodze a nhawet na regale , z uwagi na wiek dzieci - też nie byłoby wskazane.
Nie znając tego warunku,polecałabym tymczasem jakieś paprocie,zielistki,kolorowe trzykrotki a nawet zioła umieszczone w kolorowych osłonkach na parapecie .
Większość naszych ładnych roślin pokojowych jest niestety ...trująca.
Czy mogą one pokusić się o uszczykiwanie liści,kwiatów .. to może być niebezpieczne jeśli dzieci są malutkie a nawet małe.
Również ustawianie donic na podłodze a nhawet na regale , z uwagi na wiek dzieci - też nie byłoby wskazane.
Nie znając tego warunku,polecałabym tymczasem jakieś paprocie,zielistki,kolorowe trzykrotki a nawet zioła umieszczone w kolorowych osłonkach na parapecie .
Większość naszych ładnych roślin pokojowych jest niestety ...trująca.
- Anulka0207
- 100p
- Od: 9 sie 2013, o 22:36
Karo,fakt,moje przeoczenie;)dzieci to juz prawie nastoletni chlopcy
Chca miec cos fajnego,jak mawiaja "niebabskie",czyli pewnie cos kwitnacego na rozowo odpada;) póki co ustawilam tam moja monstere juke i diphendachie.będę obserowac, czy sie tam klimatyzuja..

- bergamotka
- 100p
- Od: 14 wrz 2010, o 12:12
Z takich "niebabskich"
roślin to na myśl przychodzą mi kaktusy, inne sukulenty typu haworsje, sansewierie, żywe kamienie, rośliny owadożerne (choć im trzeba zapewnić odpowiednie warunki), może jakieś owocujące cytrusy jak kalamondynka.