Od dłuższego czasu zamierzam posadzić thuje przy płocie , myślę że w tym roku w końcu powinno się udać , po długich poszukiwaniach znalazłem szkółkę w której uda mi się kupić to co bym potrzebował , czyli wymienione w tytule odmiany , mam tylko pewien problem bo nie potrafię ustalić odległości sadzenia , chciałbym aby po paru latach sadzonki się zeszły prawie na styk, ale w żadnym wypadku nie "wlazły w siebie " Widziałem już takie za blisko posadzone. W szkółce mówią standartowy tekst co 50 - 60 cm ,ale mnie wydaje się że będzie to za ciasno .
Czy może ktoś z Was ma te odmiany i może powiedzieć jak szeroko one rosną , żebym mógł ustalić ostatecznie odległość między nimi.
Nie chodzi o +/- pięć cm wiadomo że parę centymetrów mogę zawsze przyciąć aby nie właziły na siebie.
Nie napisałem jeszcze w sumie najważniejszego , to będzie nie formowany żywopłot , ale chciałbym żeby po latach się zeszły razem, lecz jednocześnie aby wyróżniały się poszczególne drzewka ,nie ma to być lita ściana , chyba dobrze to opisałem .
Pozdrawiam