Czy Spumogenem można nawozić?

Stosowanie pestycydów, herbicydów, chemicznych i naturalnych środków ochrony roślin.
ODPOWIEDZ
taros
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 27 lip 2007, o 17:07

Czy Spumogenem można nawozić?

Post »

Witam... mam pytanko jak w temacie... Spumogen jest a raczej był środkiem do tworzenia piany w straży pożarnej, jest naturalna substancja proteinowa i stąd moje pytanie może ktoś się się z tym spotkał czy to można używać w np. nawożeniu (mieszać z wodą jako nawóz)... Dzięki z góry za odpowiedzi...
Anian
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 8 lut 2007, o 18:46
Kontakt:

Nawożenie

Post »

Do nawożenia można używać tylko i wyłącznie produkty dopuszczone do tego celu. Jeżeli się dobrze orientuję to w/w nie jest dopuszczony jako nawóz. :!:
poza tym kłania się Dobra Praktyka Rolnicza. :idea:
taros
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Skoro coś jest zrobione z naturalnych składników to nie powinno działać ujemnie na środowisko a już na pewno nie środek z której robiło się piane...jeżeli się dobrze orientuję

Poza tym kłania się Dobra Praktyka Pisowni. :idea:
backdraft
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 6 wrz 2007, o 21:13

Post »

a gdzie ty znalazleś jeszcze ten spumogen? Jeżeli dotrwał do dzisiaj w jednostce to jest z niego juz galereta, produkowali go kilkanaście lat temu. Spumogen nigdy nie był srodkiem czysto białkowym a jego okres użytkowania - przydatności wynosił 1 rok, później środek tracił swoje właściwości. najlepiej sie go pozbyć.
taros
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Wiem o tym doskonale... robilem porządki w straznicy :lol: No wlasnie chcialem sie go pozbyc a przy okazji cos zyskac... Dzięki :idea: :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pestycydy, herbicydy, nawozy, OPRYSKI, środki pro-ekologiczne”