Na zawnątrz wytrzyma ci tylko do jesieni i najlepiej posadź ją w donicy albo skrzynce.Traktuje się ją jak jednoroczną.
Ale możesz ją zostawić w domu,też się nadaje,no i możesz zawsze uszczykiwać wierzchołki na nowe roślinki,jej to nie zaszkodzi,a nawet sprawi,że będzie lepiej wyglądać.
To może ja też zapytam, ponieważ nie radzę sobie ze znalezieniem tych roślin. Poprzedni współlokator zostawił, nieco się zmarnowały i nie wiem jak się nimi zajmować, bez nazwy się nie dowiem ;) Z góry dziękuję za pomoc
Przyczyna słabego kwitnienia może tkwić w niewłaściwym nawożeniu. Jeżeli podłoże bogate jest w związki azotowe,roślina tworzy tylko mocne pędy i ładne liście.Warto zastosować wówczas jeden z nawozów do roślin kwitnących lub balkonowych. Mieszanki takie zawierają zwykle dużo potasu i magnezu, a także mikroelementów, co sprzyja formowaniu się pąków kwiatowych.Begonie należą do roślin ciepłolubnych
To co wiem na pewno o tej roślinie, to to że jest wieloletnia i nie kwitnie - takie informacja uzyskała osoba, która mi ją podarowała w kwiaciarni, czyli z tego co rozumiem nawożenie nic nie da. Czy może da?