Nr 1 Palma rachycarpus nainital
Łatwa w uprawie do tego to jest palma jedna z najszybciej rosnących . Od wczesnej wiosny do przymrozków może stać na dworze . Zimą wystarczy trzymać ją w jasnej piwnicy w temp od 0 do +17 w moim przypadku

Nr 2 Granat z pestki
To jeszcze łatwiejsze w uprawie . Podobnie jak trachycarpus tyle że może zimować w zimnej piwnicy bez dostępu do światła . Dlaczego ? a bo granat zrzuca liście tak samo jak np nasza polska lipa czy jesion

Nr 3 araukaria chilijska
Posiadam szt 4 . Kupiłem rok temu takie 1 cm sztuki ;)
Bardzo łatwa uprawa , aby miała wodę i zimą w jasnym pomieszczeniu w chłodzie sobie zimowała

Nr 4 Palma Waszyngtonia nitkowana . Przepiękna palma która wyróżnia się białymi nitkami . Palma ma około 2 lat jak sie nie mylę i kupiłem ją jak miała 2 listki . Dość szybko rośnie , Zimowanie tak jak palma nr 1 .

Nr 5 Bananowiec ensete . Na temat bananowców opis jest tu --> http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 19&t=56596

Nr 6 Juka rostrata . Opis znajdziecie na forum

Nr 7 Juka rigida szt 2. Opis tez na forum

Nr 8 Albizia . Kto wie może w tym roku zakwitnie

Nr 9 Mandarynka doniczkowa szt 3 . Pachnie oj pachnie ;)

Poza tym w doniczkach jeszcze mam : Cytryna skierniewicka szt 3, bez południa szt 6 albo i wiecej , daktylowniec kanaryjski szt 2 , bananowiec musa acuminata kilka szt , palma bismarckia nobilis . To chyba na tyle

Jak co nie co podrosnie to dam foty .
Masz pytania to pytaj . Pozdrawiam