Nie rób tak!- dyskusje odbiegające od błędów w ogrodnictwie

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Nie rób tak!- dyskusje odbiegające od błędów w ogrodnictwie

Post »

Ja będąc na cmentarzu szpadką wykopałam kawałek roślinki rosnącej przy bardzo zadbanym pomniku myśląc że to jakiś nowy kwiatek ,którego jeszcze nie mam.Wsadziłam do ogrodu dbałam,pieliłam,nawoziłam no i później...to była kupa śmiechu ;:306 :;230
Urosło zielsko prawie metrowe o białych drobnych kwiatkach a co najgorsze rozsiało się ;:14 ;:14
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
bonsai
100p
100p
Od: 3 lut 2013, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nie rób tak! Nasze błędy w ogrodnictwie - cz.2

Post »

Anym nie strasz mnie - po porzeczkami sadzę niskie kwiatuszki poznajdywane "to tu, to tam" ;). Na razie jedną obsadziłam fiołkiem wonnym, a drugą czym z prześlicznymi, drobniutkimi, błękitnymi kwiatuszkami ;:167 .

Żeby nie było - kwiatki są "kradzione" z miejsca, gdzie za niedługo będą znowu ciężkie maszyny jeździły, koło mojego domu.
x-c-9
---
Od: 9 paź 2011, o 15:08

Post »

anym pisze:Ja będąc na cmentarzu szpadką wykopałam kawałek roślinki rosnącej przy bardzo zadbanym pomniku myśląc że to jakiś nowy kwiatek ,którego jeszcze nie mam.Wsadziłam do ogrodu dbałam,pieliłam,nawoziłam no i później...to była kupa śmiechu ;:306 :;230
Urosło zielsko prawie metrowe o białych drobnych kwiatkach a co najgorsze rozsiało się ;:14 ;:14
;:306 ;:306 Trzeba było do świąt przechować tego chwasta i ustawić go jak choinkę. ;:306
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

anym pisze:Ja będąc na cmentarzu szpadką wykopałam kawałek roślinki rosnącej przy bardzo zadbanym pomniku
Nie jestem specjalnie zasadnicza ale dla mnie to mimo wszystko kradzież.
Awatar użytkownika
ania1590
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2009, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dla mnie też. Świeczkę może bym zapaliła na obcym grobie, ale żeby coś wykopywać, choćby malutkie? Nie i jeszcze raz nie. Bałabym się że nieboszczyk przyjdzie w nocy się upomnieć. żart, ha, ha
ania1590
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Dajcie spokój! Ludzie gorsze rzeczy robią,a to był przecież chwast.Zrobiłam właścicielowi grobu przysługę i wykopałam mu zielsko ;:306
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22

Post »

Jest jedna zasada , której warto przestrzegać NIC ALE TO NIC NIE BIERZE SIĘ Z CMENTARZA . Nie chce mi się pisać, bardziej szczegółowo, bo to by się zeszło.Nie i koniec.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, idąc tym tokiem rozumowania to jeśli ktoś ukradnie pieniądze a potem okaże się że były fałszywe to nie było przestępstwa ?
Sorki, ale irytuje mnie jak ktoś bierze coś do czego nie ma prawa, nieważne czy to roślinka na cmentarzu, na rabacie miejskie, w cudzym ogródku albo w lesie. Wszystko ma swojego właściciela
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2009, o 13:45
Kontakt:

Post »

Z grobu mojego ojca zniknęły nagle przepiękne sztuczne Chryzantemy, o wielkich pomponiastych kwiatach, które mama gdzieś zdobyła daleko od miejsca zamieszkania. Jakiegoż szoku dostałyśmy gdy zniknęły i znalazły się ... kilka grobów dalej, na nagrobku sąsiada ... ! :shock: Miałyśmy z mamą dylemat: zabrać je z powrotem czy zostawić? Pierwszy mój odruch był: zabrać, ale jakoś nie umiałam ich wyciągnąć z tamtego wazonu i przełożyć na grób mojego taty, z którego zostały skradzione ...
Awatar użytkownika
Violunia
200p
200p
Od: 30 sie 2012, o 12:38

Post »

Alino często sie zdarza, że mocniejszy podmuch wiatru po prostu zwieje kwiaty z grobu i ktoś kto sie na nie natknie włoży do najbliższego wazonu, często widzę różne wiązanki(przeważnie sztucznych) leżące gdzieś na ścieżkach po mocnych wiatrach. Chyba nikt nie miałby odwagi wziąć z jednego i włożyć parę grobów dalej jak już to biorą i sprzedają jak są ładne i "prawie nowe" :wit
pozdrawiam wszystkich zawirusowanych ogrodem.
Violka
bonsai
100p
100p
Od: 3 lut 2013, o 16:10

Post »

Comcia pisze: Sorki, ale irytuje mnie jak ktoś bierze coś do czego nie ma prawa, nieważne czy to roślinka na cmentarzu, na rabacie miejskie, w cudzym ogródku albo w lesie. Wszystko ma swojego właściciela
Uff.. dobrze, że od razu napisałam skąd mam kwiatki "podporzeczkowe" bo też by mi się oberwało ;:224 .

Na szczęście z własnego, prywatnego trawniczka ciągle można "kraść" :lol: . Za to teraz siedzę i się zastanawiam - jak moralnie potraktować zabieranie roślinek z lasu... Ze swojego, prywatnego kawałka lasu... I jakąś sama nie umiem stwierdzić, czy było by to dobre czy złe, chyba zależałoby od roślinki ;:131 .
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeśli Ty jako właściciel wyrażasz zgodę to Ty jako "kradziej" jesteś usprawiedliwiona. ;:306
ostatnia szansa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lis 2009, o 18:14

Post »

Pozbierałam nasionka aksamitek rosnących na cmentarzu jesienią 2011 (sama je tam posadziłam wiosną), pozbierałam też z rosnących w moim ogrodzie. W 2012 miałam w ogródku posiane osobno z tych dwóch źródeł i zbierane na cmentarzu lepiej wschodziły i ładniej kwitły.
Moje nowe imię Szansa :)
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
Awatar użytkownika
aleksandra2323
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:20

Post »

robertP2 pisze:Jest jedna zasada , której warto przestrzegać NIC ALE TO NIC NIE BIERZE SIĘ Z CMENTARZA . Nie chce mi się pisać, bardziej szczegółowo, bo to by się zeszło.Nie i koniec.
I mnie tata kiedys przestrzegał, abym nigdy, przenigdy nie zabrała czegokolwiek z cmentarza do domu.
ostatnia szansa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lis 2009, o 18:14

Post »

Dlaczego? Proszę mi wytłumaczyć! "Nie i koniec" to nie jest wytłumaczenie!
Moje nowe imię Szansa :)
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”