Jestem ciekawy jak wyglądają Wasze ogrody nocą (proszę o wklejanie zdjęć) - chodzi mi o oświetlenie nocne roślin, alejek, oczek wodnych itp. Sam nie posiadam jeszcze ogrodu a jedynie niewielką działkę, jednak nie ma tam doprowadzonego prądu a w panele słoneczne nie chcę się bawić.
Tematyką oświetlenia ogrodów interesuję się od dawna (z wykształcenia jestem inżynierem elektrotechniki) i planuję w związku z tym założyć w najbliższym czasie działalność. W związku z tym mam kilka pytań do Was:
1) czy zlecilibyście komuś zrobienie oświetlenia w swoim ogrodzie?
2) jaki rodzaj oświetlenia chcielibyście mieć zamontowany u siebie? - tylko główne alejki, podświetlenie np. grup roślin, czy może ekstra iluminacje z kolorowymi akcentami itp. - chodzi mi o poziom "zaawansowania" systemu.
3) czy wolelibyście mieć więcej oświetlenia ale gorszego jakościowo jeśli chodzi o oprawy i źródła światła, czy może mniej a lepsze (np. diodowe)?
4) czy ma ktoś z Was doświadczenie w temacie wpływu koloru światła na rozwój roślin i przyciąganie owadów?
To pozwoli mi na pewne zorientowanie się w temacie oczekiwań odbiorców a przy okazji z przyjemnością zobaczę jak wyglądają Wasze ogrody

Pozdrawiam