Równanie terenu od początku (coś jeszcze)

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
ziom6270
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 24 maja 2013, o 09:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Równanie terenu od początku (coś jeszcze)

Post »

Witam serdecznie, chciałbym się dowiedzieć konkretnych rzeczy na temat równania działki i kilku innych spraw z nią związanych. Posiadam działkę 30 arów, były na niej drzewka owocowe, które zostały usunięte (wycięte wraz z korzeniem). Obecnie na działce nie ma drzew, które by mi przeszkadzały i w związku z tym chciałbym zacząć prace nad działką. Plan mam taki by to wyrównać w miarę możliwości, a potem usunąć wszelką roślinność, a następnie zasypać cały teren piaskiem (zwykłym lub płukanym). Całość ma służyć pod siatkówkę plażową i beach-soccera. Proszę o poradę sposobu działania, bo z tego co się dowiadywałem to najlepiej 1. użyć randapu 2. ztależować 3. użyć randapu 4. zwałować 5. wysypać piasek. Za wszelkie odpowiedzi bardzo dziękuję :).
Awatar użytkownika
matt55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 cze 2012, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Równanie terenu od początku (coś jeszcze)

Post »

A dużo masz tam chwastów? Ja bym najpierw to przeorał... Obawiam się, że pozostałośći po korzeniach mogły jeszcze zostać i talerzowanie tu może nie być zbyt skuteczne...
Awatar użytkownika
portugalia
50p
50p
Od: 3 lip 2011, o 18:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Równanie terenu od początku (coś jeszcze)

Post »

ziom6270 pisze:Całość ma służyć pod siatkówkę plażową i beach-soccera...
Zależy jak nierówny jest ten teren, ale wiedzieć musisz że trochę piasku będziesz musiał wysypać co najmniej warstwę 40cm piasku który sam wizualnie zniweluje nierówności, jedyne co to najlepiej wyłożyć cały teren folia żeby nic nie przerastało.

A najlepiej zrobić jak ci Panowie :arrow: http://www.klepino.pl/Albumy/Budowa%20b ... wej/album/
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=27&t=45726" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”