Jestem tutaj nową osobą, na roślinach ogrodowych się nie znam ( jeszcze

To zdjęcie jest ucięte. W lewo jest jeszcze jakieś 10-12 m ogrodzenia. Wzdłuż siatki chciałabym posadzić tuje , najlepiej smaragd i zasłonić budynek sąsiada oraz brzydkie ogrodzenie . A w tym kącie , który tworzą te dwa ogrodzenia chciałabym jakieś krzewy, byliny , może trawy ozdobne , iglaki .Jeszcze nie wiem co dokładnie . W każdym razie chciałabym żeby było trochę koloru i zeby pod wszystkim leżała kora . Chciałabym bardzo wykorzystać w swoim ogrodzie te rośliny - trzmieliny, hosty, wierzbę hakuro , migdałek pienny, macierzanka, jasminowiec wonny, aster kassel, rozchodnik, fluksy, jakieś iglaki . Oczywiście nie wszystko w jednym miejscu bo za dużo tego . Proszę o podpowiedź co ewentualnie razem mozna zestawić. Ewentualnie jakieś inne pomysły, jestem otwarta na propozycje.

Tutaj teren jest do wyrównania, trawę zasadzimy na nowo, gruz oczywiście do wywiezienia. Wzdłuż ogrodzenia planujemy jakieś iglaki, może ponownie tuje, żeby zasłoniły straszne ogrodzenie i w związku , że to taka zawietrzna strona, żeby osłonić trochę działkę od wiatru. A co do reszty nie mam bladego pojęcia więc liczę na jakieś ciekawe propozycje co do tych dwóch miejsc. Będę bardzo wdzięczna Wszystkim za wszelkie porady, sugestie.
Pozdrawiam
Ewelina