Pojemnik do wkopania w ziemię do fontanny
Pojemnik do wkopania w ziemię do fontanny
Może ktoś z Forumowiczów wie gdzie można nabyć pojemnik z pokrywą, w którym będzie schowana pompka do fontanny? Fontanna to dość ciężki kamień z dziurką. Pompka musi być umieszczona pod nim, w pojemniku zakopanym pod ziemią. Pojemnik musi być solidny, bo kamień swoje waży. Czy ktoś testował takie rozwiązanie? Nigdzie nie mogę znaleźć niczego odpowiedniego.
Re: Pojemnik do wkopania w ziemię do fontanny
Jakiej wielkości potrzebujesz ? na ogół ludzie używają kastry budowlanej pokrywę dopasujesz z czegoś .
Nie musi być duże. Też myślałam o jakimś większym wiadrze, może na wierzch położyć deski, a pod te deski jakąś siatkę, żeby zabrudzenia nie wpadały.
Jedno co mogę podpowiedzieć to lepszy większy pojemnik, ponieważ latem parowanie wody szybko obniża jej stan w zbiorniku.
Deski OK siatka też, pomyśl o agrowłókninie, jest gęsta ale przepuszcza powietrze.
Deski OK siatka też, pomyśl o agrowłókninie, jest gęsta ale przepuszcza powietrze.
Dziękuję za wskazówki.
-
- 200p
- Od: 24 sty 2011, o 13:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Może te zdjęcia coś podpowiedzą. Jako zbiornik użyłam kajfas budowlany. Jest sztywny i nie ugiął się pod ciężarem kamienia.
Pozdrawia Urszula.
Dziękuję za zdjęcia, ładny kamień i wielkościowo zbliżony do mojego.
Kupiłam już nawet zwykły plastikowy pojemnik z pokrywą, ale znalazłam teraz coś takiego:
http://happet.pl/pl/Katalog2/Granity/Re ... -60cm.html
wygląda solidnie, ale może wystarczy własna twórczość w oparciu o kupiony pojemnik;)
Kupiłam już nawet zwykły plastikowy pojemnik z pokrywą, ale znalazłam teraz coś takiego:
http://happet.pl/pl/Katalog2/Granity/Re ... -60cm.html
wygląda solidnie, ale może wystarczy własna twórczość w oparciu o kupiony pojemnik;)
-
- 200p
Też wcześniej oglądałam w internecie ten zbiornik pod fontannę, ale mąż zdecydował, że tak będzie taniej, a swoją rolę spełni. Połowę tej kratki, na której stoi kamień można wysunąć i np. wyczyścić zbiornik, bo pomimo włókniny , która przykrywa kratkę / nie ma jej na zdjęciu/ coś na dnie się zbiera.
Pozdrawia Urszula.
-
- 200p
Mój kamień to nie piaskowiec, to element żarna albo kamień młyński. Chyba tak to się nazywa. Sporo waży. Ja go nie podniosę.
Pozdrawia Urszula.