Hey.
Czy Ktoś uprawiał już bratki rokoko? Kupiłam sobie paczuszkę tych kwiatuszków i nie wiem jak z nimi postępować czy tak samo jak z zwykłymi? Wyglądają bardzo atrakcyjnie i szkoda by mi było gdyby nic się nie udało.
Postępować tak samo jak z innymi
Polecam wysiac je już jakoś teraz to jest szansa, że niektóre już w tym roku zaczna kwitnąć
Tak wyczytałam na FO i sama już też posiałam, choć najpierw podkiełkowuję nasionka nalignince, a potem buch do ziemi
To poczekam jeszcze trochę i wysieje w marcu kiedy moja szklarnia będzie gotowa do użytku. Miejsca mam mało, ale powinny zakwitnąć zwykłe siałam o takiej porze i kwitły mi w sierpniu
Ja w tym roku na wiosnę siałam swoje,wzeszło ich od zatrzęsienia.I dzisiaj wypatrzyłam pączki jupii ale jestem szczęśliwa,bo myślałam ze w tym roku nie zakwitną . A tu hehe,rosną sobie w pniu ale to tylko część z moich wysiewów .
deissy pisze:Ja w tym roku na wiosnę siałam swoje,wzeszło ich od zatrzęsienia.I dzisiaj wypatrzyłam pączki jupii ale jestem szczęśliwa,bo myślałam ze w tym roku nie zakwitną . A tu dowody hehe,rosną sobie w pniu ale to tylko część z moich wysiewów .
Cudownie to wymyśliłaś -niesamowicie . Podoba mi sie sposób na bratki w pniu -gałęzi . Jeśli nie masz nic przeciwko skopiuję Twój pomysł u siebie w ogrodzie , tyle że posadzę fiołki rogate
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
Moje również wysiane tej wiosny kwitną już- choć nie wszystkie. Tylko te, które najwcześniej poszły na działeczkę. Ogromnie się ciesze, bo również myślałam, że nie zakwitną.