Witam proszę forumowiczów o radę ... jaki krzew zasadzić aby "szybko zamaskował" nieestetyczny pojemnik na deszczówkę ... mam taki 1000 litrowy zbiornik, przezroczysty (biały) paskudnie wygląda, miejsce oczywiście zacienione, wilgotne, gleba słaba piaszczysta ... nie chcę sadzić pnączy bo nim się obejrzę wejdą na altanę, drewutnię i garaż .... nie mogę wyszukać podobnego wątku na forum
Fakt wierzba by się ładnie komponowała ... ale zapomniałem dodać ze działka jest leśna wkoło sosny gęsto porośnięte ... czy wierzba ładnie wyglądałaby w lesie ... muszę się przekonać tym bardziej że jedną mam i wsadziłem byle gdzie ... przekopać muszę
Według mnie wierzby to jedne z najlepszych drzew na taki teren, są ładne i mało wymagają.
Jeżeli pytasz o tą z pokręconymi listkami to myślę,że będzie fajnie wyglądać-dekoracyjnie. Znam wiele osób które mają to drzewo u siebie i są zadowoleni. pozdrawiam
.. przy samym zbiorniku ... krzew lub "drzewo" do podcinania .. ... a jak inaczej zasłonic nieestetyczny widok ... pnącze mi się rozejdzie ... a "biały" zbiornik z kilometra widać