HOSTA MOONSTRUCK
HOSTA MOONSTRUCK
Nie moge znaleźć o tej funkii wielu informacji na sieci :{ Wiem że dochodzi do 25 cm ale jak szeroko się rozrasta? Kupiłam kilka roślin i nie wiem jak posadzić? Czego się obawiać? proszę o pomoc kogoś kto już ma doświadczenie z tą hostą 

Re: HOSTA MOONSTRUCK
Skoro kupiłeś ( płeć sugeruje mi nick) sadzonkę to nie ma sensu kłopotać się tym, jak ją posadzić i gdzie. Ponieważ hosty rozrastają się dopiero w kolejnych LATACH i zawsze jest czas je przesadzać. Problem z przesadzeniem może wystąpić w przypadku odmian wielkich, kilkuletnich ze względu na dużą i ciężką karpę . Z hostami raczej nie jest tak, że sadzimy je od razu na miejsce stałe, więc doprawdy nie masz się w tej chwili czym przejmować.
Monstrook zaliczyłbym do host średnio małych, dość żwawo rosnących, najlepiej rośnie, gdy ma kilka godzin słońca przed południem, ale radzi sobie także w miejscach bardziej zacienionych. Nie jest wysoka, ale tworzy dosłownie miliony liści i dzięki temu uzyskuje w wieku dojrzałym bardzo zgrabny i wyrównany pokrój.
Monstrook zaliczyłbym do host średnio małych, dość żwawo rosnących, najlepiej rośnie, gdy ma kilka godzin słońca przed południem, ale radzi sobie także w miejscach bardziej zacienionych. Nie jest wysoka, ale tworzy dosłownie miliony liści i dzięki temu uzyskuje w wieku dojrzałym bardzo zgrabny i wyrównany pokrój.
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czasami nick zawodzijsroczyn pisze:Kupiłam kilka roślin i nie wiem jak posadzić?

Płeć nieistotna, hosty najważniejsze .