Proszę o odpowiedź... .
Z tematu Topsinem załatwisz, choć nie najskuteczniej, pierwsze trzy choroby, a na kędzierzawość w zasadzie tylko dwa- miedziowe lud dodynowe- tylko spiesz się!. Przyda Ci się http://www.ochronaroslin.agro.plmaryann pisze:I ja się sparzyłem. Jak wiecie, ostatnio leje a ponieważ brakło mi Zato(można opryskiwać nawet w deszcz), postanowiłem użyć podobny Amistar w sadzie jabłoniowym. Po kilku dniach poparzenia na owocachna oki milimetr pod skórką) trzech z około 10 odmian i nekrozy liści.
A w ulotce czytamy: Nie stosować w pobliżu jabłoni. No i mam nauczkę. A kto by pomyślał, żeby fungicyd zaszkodził? No, stary Miedzian- rozumiem, przestrogi są wszędzie, ale nowoczesny środek?
Nie znam się na roślinach ozdobnych i nie wiem czy to ten sam typ mączniaka co i na winogronach.aniawoj pisze:Mam ciągle problem z mączniakiem prawdziwym na klonie czerwonolistnym, co niezwykle szpetnie wygląda. I to tylko na jednej sztuce, druga jest w porządku. Jak już raz zachorował to ciągle mączniak wracaKtóry preparat najlepiej dałby radę? Amistar pomoże?