mam na imię Beata i mieszkam koło Berlina, mój ogród nie jest duży (800 m2).
Rosną w nim warzywa, truskawki, jagody, róże i reszta....
Mam tez mały skalniak.
Najlepiej pokaze zdjęcia mojego trzyletniego ogrodu.
Serdecznie pozdrawiam
"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl . Róże w Bergfelde
Mój ogród zakładalam sama. Dużo musi być jeszcze zmian:-)
"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl . Róże w Bergfelde
Jak na 3 letni to całkiem ładnie się prezentuje .
Dużo zmian przed Tobą . Oj jeszcze długo tak będziesz twierdzić .Chyba nigdy ,tak do końca nie będziemy zadowoleni z efektu naszej pracy .Zawsze coś będzie można poprawić ,przesadzić ,dosadzić itp .
Jolu masz rację z tym "niezadowoleniem". Nie lubię przesadzać , ale tak naprawde to już nie mogę doczekać sie jesieni, żeby dokonać zmian.
Pozdrawiam
Obiecałam sobie, ze wstawię zdjęcia z ogrodu "Foerster Stauden" z Potsdam.
Oto one
A więc to ten ogród, o którym wspomniałaś dzisiaj u mnie. Rzeczywiście piękne są tam trawy i inne byliny. Dlaczego porzuciłaś prowadzenie wątku? Zapowiadał się tak ładnie
Wanda nie porzuciłam wątku tylko zrobiłam przerwe na zmiany w ogrodzie, na razie nie mam co pokazywać. Ale na wiosne wrócę do mnie, do tego czasu będę i jestem codziennym gościem w Waszych ogródkach.
Nie wiem co jest gorsze kupywanie nowych roślinek, czy ciągłe zmiany w ogrodzie, tego drugiego bardziej się boję
Powitanie wiosny w moim ogródku.
Z takiej okazji zrobiłam sobie prezencik : Clematis Tai Yang
ma śliczne malutkie białe kwiatki .
Witaj Małgosiu, trochę ciężko będzie jakieś inne maleństwa w moim ogródku teraz znaleść, ale takie nowości mam na dzisiaj, prosto z Koelle
ciekawe zioła
te ma podobne działanie jak lawenda, podobno dosyć intesywnie pachnie i odstrasza niewskazanych gości
to jest Curry
Słodziak ten kicius twój i jaki gosciu na wygodnym fotelu.Uwielbiam zapach lawendy,dzisiaj w brico była piekna prowadzona na pniu,ale juz sie opamietałam.
Justynko to podobnie jak ja w innych ogrodach Jeszcze kilka dni i zdjęć będzie mnóstwo.