A ja sobie z nudów zrobiłem takie malutkie oczko u mnie na działce, miałem kawałek niezagospodarowanego terenu więc łopata i do roboty. Może to nie jest aż takie piękne oczko jak większość z was ma ale myślę że nie jest tragicznie. Pływają sobie w nim karasie i nawet zadomowiły się żaby
Całkiem fajne. Tylko woda nie za ciekawa. Zastanowiłbym się nad posadzenie w wodzie jakiś roślin oczyszczających i/lub zainstalowanie pompy z filtrem (więc przy okazji można zrobić też jakąś np. kaskadę która dodatkowo natleni wodę).
Masz jakieś półki na rośliny skoro pływają w nim ryby muszą być rośliny jak najwięcej gdy nie masz techniki. Pasowało by zamaskować folię wtedy wytrzyma dłużej ;P
Jeśli chcesz widzieć coś na temat oczek wodnych to zapraszam na forum.oczkowodne ;)
-JERRY- pisze:Tak to jest folia szklarniowa! 4 miesiące już ma te oczko i troszkę roślinek już jest
Na gwałt wymień folię na folię do oczek przy tej wielkości może być nawek 0,5 mm zrób to zanim się przyzwyczaisz i będzie zapóźno. Ta folia wytrzyma z 3-4 lata, a co potem jak się rozrośnie oko to będzie żal ruszać zmień folię póki czas