To mój pierwszy post. Wcześniej nie korzystałem z pomocy tutejszych forumowiczów - a raczej o nią nie prosiłem, bo zawsze znajdywałem potrzebne mi informacje w założonych już tematach - ale tym razem liczę na każdą udzieloną mi informację. Wiem, że jest tutaj wielu doświadczonych znawców w dziedzinie ogrodnictwa, dlatego mam nadzieję na pomoc przy temacie dotyczącym mirtu cytrynowego.
Po wpisaniu nazwy łacińskiej, tudzież jej potocznej nazwy w wyszukiwarkach internetowych nie wyświetla się ani jeden temat w języku polskim, który traktowałby o uprawie tej rośliny. Wiele osób wypowiada się na temat mirtu zwyczajnego, ale nie jestem pewien, czy informacje tam zawarte odnoszą się także do Backhousii, która co prawa wygląda podobnie, ale rośnie w przyrodzie nie w basenie Morza Śródziemnego, ale u Wybrzeży Australii.
A teraz do rzeczy, żeby zbytnio nie zanudzać. ;) Dostałem nasiona tej rośliny. Czy wie ktoś może, jak je wysiać (ile w przybliżeniu trwa kiełkowanie)? Jak zajmować się tymi roślinkami, które wykiełkują?
Bardzo liczę na pomoc.