Pomóżcie proszę, co robi wycinanki na moim winobluszczu i jak się tego pozbyć? Gołym okiem nic nie widać, żadnego robala czy cuś...
 Pomóżcie proszę, co robi wycinanki na moim winobluszczu i jak się tego pozbyć? Gołym okiem nic nie widać, żadnego robala czy cuś..."wyjedzone" liście winobluszcza pięcioklapowego
"wyjedzone" liście winobluszcza pięcioklapowego
Na moim 2-letnim winobluszczu pięcioklapowym, który rośnie na tarasie, od kliku tygodni pojawiają się niemal idelanie wycięte kółka, średnicy 10 groszy, przy czym niektóre są jakby niedokończone, tzn. wycięte jest tylko 3/4 kółka, wnętrze kółka nie zjedzone   Pomóżcie proszę, co robi wycinanki na moim winobluszczu i jak się tego pozbyć? Gołym okiem nic nie widać, żadnego robala czy cuś...
 Pomóżcie proszę, co robi wycinanki na moim winobluszczu i jak się tego pozbyć? Gołym okiem nic nie widać, żadnego robala czy cuś...

Pomóżcie proszę, co robi wycinanki na moim winobluszczu i jak się tego pozbyć? Gołym okiem nic nie widać, żadnego robala czy cuś...Nat

Re: "wyjedzone" liście winobluszcza pięcioklapowego
No i sprawca przyłapany dziś rano na gorącym uczynku.   To pszczoła, w jakieś 5 sekund wycina kółeczko i odlatuje z łupem w łapkach. Swoją drogą podziwiam kunszt i precyzję
  To pszczoła, w jakieś 5 sekund wycina kółeczko i odlatuje z łupem w łapkach. Swoją drogą podziwiam kunszt i precyzję  ale jak tu jej przeszkodzić? Macie na to sposoby, pomysły? Proszę o pomoc, bo mam ser szwajcarski a nie winobluszcz...
 ale jak tu jej przeszkodzić? Macie na to sposoby, pomysły? Proszę o pomoc, bo mam ser szwajcarski a nie winobluszcz... 

To pszczoła, w jakieś 5 sekund wycina kółeczko i odlatuje z łupem w łapkach. Swoją drogą podziwiam kunszt i precyzję
  To pszczoła, w jakieś 5 sekund wycina kółeczko i odlatuje z łupem w łapkach. Swoją drogą podziwiam kunszt i precyzję  ale jak tu jej przeszkodzić? Macie na to sposoby, pomysły? Proszę o pomoc, bo mam ser szwajcarski a nie winobluszcz...
 ale jak tu jej przeszkodzić? Macie na to sposoby, pomysły? Proszę o pomoc, bo mam ser szwajcarski a nie winobluszcz... 
Nat

Jak to pszczoła ?   jak żyję 50 lat a mam 28 to nie słyszałem żeby pszczoła robiła rabunek na winobluszczu
  jak żyję 50 lat a mam 28 to nie słyszałem żeby pszczoła robiła rabunek na winobluszczu  

jak żyję 50 lat a mam 28 to nie słyszałem żeby pszczoła robiła rabunek na winobluszczu
Zamiast mercedesa kupa zielska 
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.

Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
- 
				ewondo
- 100p 
- Od: 2 sty 2010, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miesierka Megachile sp.