mam problem z trawnikiem. Sprawa wygląda następująco.
Jakieś 2 miesiące temu posiałem trawę. Wcześniej nawiozłem ziemię, odchwaściłem ją. Sprawdziłem pH było ok 6,5-7.
Po posianiu trawy podlewałem ją codziennie ponieważ akurat trafiłem w okres dość dużej suszy. Nic więcej nie robiłem tylko regularnie podlewałem, rano lub wieczorem.
Po około 1,5 miesiąca od posiania urosła do około 10 cm, wówczas ją skosiłem i po koszeniu rozsypałem nawóz Biopon do trawnika zachwaszczonego, ponieważ pojawiło się trochę chwastów. Nawóz taki: http://www.fhukaktus.pl/sklep/biopon-na ... p-774.html.
Po rozsypaniu nawozu dobrze podlałem.
Do tego czasu trawa miała bardzo soczysty zielony kolor. Po około tygodniu od rozsypania nawozu zaczęły pojawiać się lekko żółte place. Z bliska widać pożółknięte końcówki trawy. Place się powiększają i wygląda to coraz gorzej, dodatkowo trawa w tych miejscach wygląda jakby była niższa w stosunku do zdrowych miejsc. Załączam zdjęcie, nie wiem czy coś na nim widać. Starałem się zrobić jak najlepiej.
Bardzo proszę o pomoc. Co można w takim przypadku zrobić? Czy można jakoś temu przeciwdziałać? Czy to wina nawozu? Czy może popełniłem jakiś błąd?