drzewa i krzewy ozdobne

Drzewa ozdobne
ODPOWIEDZ
martin
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 29 sie 2010, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

drzewa i krzewy ozdobne

Post »

mam zamiar posadzic jodle koreanska mnieszkam w woj pomorskim nie mam zbyt zyznej ziemi czy warto
jeśli tak to jak przygotowac mniejsca w ktorych bedze roslo
moja gleba jest raczej piaszczysta ale na glebokosci okolo jednego metra jest glina
ps.sosna zwyczajna rosnie
kiedy najlepiej sadzic chciabym kupic teras jedna na prube
Awatar użytkownika
Bartosz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2008, o 12:16

Re: drzewa i krzewy ozdobne

Post »

Napisz coś więcej o swojej glebie czy jest piaszczysta,gliniasta i jaki ma odczyn itd.Jodłom koreańskim wystarczy średnio zasobna gleba,która powinna być wilgotna ale przy tym dobrze zdrenowana tzn taka w której nie tworzą się zastoiny wodne.Najlepsze pH dla niej to lekko kwaśne do obojętnego.Rośnie dobrze zarówno w słońcu jak i w półcieniu.
marcinpruszcz
500p
500p
Od: 3 mar 2012, o 16:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No to witam sąsiada z pomorskiego :D Odnośnie przedmówcy, to oczywiście przyznaję mu rację... Czyli najprostszym rozwiązaniem było by wykopanie dziury i wsypanie do niej kilku worków ziemi do iglaków (ewentualnie możesz pomieszać ją z tą którą masz na działce). A roślinę kup taką, która rośnie w doniczce, bo takie można wsadzać przez cały rok. W koło nasyp nieco kory, czy wiórów i przez lato pamiętaj o podlewaniu. Wszystko powinno być ok.
xp_w-4
Konto usunięte na prośbę.
Od: 10 maja 2012, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

marcinpruszcz pisze: kup taką, która rośnie w doniczce, bo takie można wsadzać przez cały rok. k.
ja 2 razy przesadzałem swierki srebrne które mialy metr wysokości o obydwa się przyjęły....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OZDOBNE, pnącza”