Piły ręczne
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 12 gru 2011, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piły ręczne
Robię altankę ogrodową i zużyłem na niej już kilka brzeszczotów, szlag mnie powoli trafia. Polećcie jakieś dobre brzeszczoty, piłki ręczne coś w tym stylu.
Poznam Regulamin Forum
-
- 200p
- Od: 5 kwie 2012, o 01:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Piły ręczne
Ja do mniej precyzyjnych cięć (gdzie linia cięcia może być szersza) używam piły do gałęzi Fiskarsa.
A ja zamiast ręcznych narzędzi (brzeszczoty czy konstrukcje tylko polskie lub wyprodukowane w Polsce, żadna chińszczyzna) proponuję zakup prostej pilarki tarczowej, sam kupiłem Skila za 180zł i rezam nim jak szalony (drewno, osb, kantówki). Wiem, że jednostkowo jest to więcej niż zakup piły (choć porządne też kosztują) oraz brzeszczotów ale kultura pracy o niebo wyższa. Szybko, równo, człowiek się praktycznie nie męczy (aby tylko mieć osłonę na oczy/twarz oraz uszy),
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 22 maja 2012, o 17:17
Fakt, pilarka jest dobrym wyjściem ale nie każdy potrzebuje od razu takiego narzędzia. Jeśli trzeba piły, to doradźmy piłę.
Nie polecam kupowania w supermarketach, to taka podstawa... Sprawdzona firma to klucz do sukcesu.
Wydaje mi się że najlepsza do takiego celu jak twój byłaby piła ręczna, jest mnóstwo rodzajów więc możesz wybrać do takiego materiału, do jakiego potrzebujesz.
Nie polecam kupowania w supermarketach, to taka podstawa... Sprawdzona firma to klucz do sukcesu.
Wydaje mi się że najlepsza do takiego celu jak twój byłaby piła ręczna, jest mnóstwo rodzajów więc możesz wybrać do takiego materiału, do jakiego potrzebujesz.
Piła ręczna czy uniwersalna nic więcej nie trzeba, jako że już wspomnieliście że przydałoby się odrazu coś solidnego wystarczalnego, to mogę jedynie polecić narzędzia z których warto korzystać. Ja osobiście korzystam z piły od firmy Bahco, dobry solidny sprzęt, oprócz tego może jeszcze Bosh, ale to nie daje 100 % gwarancji. Co do marketów, sam uważam że lepiej kupić u prywatnych sprzedawców, czy poprzez internet, unikamy dzięki temu nie potrzebnych problemów.
-
- 0p - Nowonarodzony
No ja najczęściej kupuję na stronach internetowych od producenta, ewentualnie czasem w hurtowni jeśli mam czas się wybrać. Wtedy mam pewność co do tego że mój zakup będzie udany. Firmy o których wspomniał Hext są faktycznie dobre, sam posiadam w swoim ogrodowym asortymencie kilka ich narzędzi także polecam się rozejrzeć.
-
- 200p
Jeśli chodzi o cięcie precyzyjne, to jest taka japońska firma, chyba Ryobi. Ich piły są wręcz niesamowicie ostre. Polecam poszukać Googlem i na Youtube.
-
- 0p - Nowonarodzony
Co innego Youtube i Google a co innego mieć piłę we własnych rękach i nią ciąć ;)
Moim zdaniem autor wątku powinien zdać się na rady osób które mają jakieś doświadczenie z piłami które polecają, bo wiadomo wtedy, że sprzęt jest sprawdzony. Na ładnych reklamach zaś można się przejechać.
Moim zdaniem autor wątku powinien zdać się na rady osób które mają jakieś doświadczenie z piłami które polecają, bo wiadomo wtedy, że sprzęt jest sprawdzony. Na ładnych reklamach zaś można się przejechać.
-
- 200p
Owszem, ale na podstawie recenzji z netu i filmów można wybrać piłę, którą później przetestujemy choćby w sklepie.dzialkowicz1 pisze:Co innego Youtube i Google a co innego mieć piłę we własnych rękach i nią ciąć ;)
Stary dobry ,,Stanley '' dopasuj tylko do swojej ręki.Bo wybór szeroki .
Wszystko co kupuję muszę dopasować do swojej reki ,nawet ten sam producent ale inny model i już nie tak,a obok stojący idealny jak by na mnie czekał
Wszystko co kupuję muszę dopasować do swojej reki ,nawet ten sam producent ale inny model i już nie tak,a obok stojący idealny jak by na mnie czekał

Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
To prawda,liczy się w dużej mierze wygoda podczas pracy elektronarzędziem i sam się o tym przekonałem. Druga kwestia to oczywiście budżet jaki posiadasz na ten cel:)