Śmietnik obok działki

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
urszula
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 16 kwie 2007, o 23:11
Kontakt:

Śmietnik obok działki

Post »

Witam Wszystkich.
Może ktoś mi powie, czy jest to możliwe zeby obok mojej dzialki postawic śmietnik.
Przy letnim upale nie idzie posiedzieć na działce.
Niesamowity smród brzydko mówiąc.

Zwróciłam uwagę zarządowi to dostałam odpowiedz cytuje: ''to trzeba zmienić dzialke''

Może ktoś mi podpowie do kogo mam sie z tym zwrócić i co zrobić.
Proszę o podpowiedź.

Proszę pisać poprawną polszczyzną. Dziękuję !
Ten post poprawiliśmy pod kątem literówek...
Admin.
Labor
100p
100p
Od: 12 lut 2007, o 08:58

Re: Smietnik

Post »

urszula pisze:Zwrocilam uwage zarzadowi to dostalam odpowiedz cytuje''to trzeba zmienic dzialke''
Hm :!: Sprawa "cymbalskiego" usytuowania śmietnika była również przerabiana w ogrodzie, w którym i ja mam działkę. Decyzją poprzedniej prezes(ki) zarządu dwa lata temu śmietnik został ustawiony na nieużytkowanej działce i dzięki temu zasmradzanych było osiem ościennych działek. Aktualnie stoi w takim miejscu, gdzie nikomu on (i jego smrodek) nie przeszkadza. Tyle tytułem wstępu.

Wracając do Twojej sprawy postąpiłbym następująco:
  1. zgodnie z Regulaminem ROD (§ 4, pkt 2, ppkt 17) członek PZD ma prawo do niezakłóconego korzystania z działki, więc złożyłbym pisemną skargę (§ 4, pkt 2, ppkt 5) z opisem sytuacji do zarządu i jako, że sprawa mnie dotyczy (§ 4, pkt 2, ppkt 7), domagałbym się uczestnictwa w trakcie rozpatrywania skargi na najbliższym posiedzeniu zarządu
  2. w przypadku niezałatwienia skargi w rozsądnym terminie, ponowiłbym skargę, z tym że drugi egzemplarz wysłałbym do Okręgowego Zarządu
  3. jeżeli i to nie odniosło by skutku, poczekałbym do najbliższego walnego zebrania i na nim złożyłbym propozycje uchwały o przestawieniu tego nieszczęsnego śmietnika w jakieś rozsądne miejsce (np. w pobliże działki Szanownego Pana Prezesa)
Taka jest moja propozycja, a tak nawiasem mówiąc to ten Wasz prezes inteligencją nie grzeszy (staram się być delikatny w ocenie).

Kłaniam uniżenie
Awatar użytkownika
Saul
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 19 lut 2007, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hardcore. Tacy ludzie powinni na wysypisku śmieci sortować, a nie w zarządzie zasiadać.
konto-nieaktywne2
---
Od: 18 sty 2007, o 08:26

Post »

Udało ci się coś załatwić urszulo w sprawie tego smietnika?.
Awatar użytkownika
nemo56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2005, o 15:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Najprościej zwrócić się pisemnie do Komisji Rozjemczej w ogrodzie.
Jakub . . . . .
urszula
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Kontakt:

Post »

Witam Wszystkich.Dzięki za porady,na razie nie ruszylam z ta sprawa bo troche chorowalam.Teraz zaczne i na pewno napisze jak sie ma moja sytuacja.Ale rusze od strazy miejskiej i sanepidu,poniewaz nie mam zdrowia latac z podaniami.A znajac zycie to nie pojdzie to tak latwo.W zeszlym roku stoczylam walke z prezesem i na darmo.co powiedziano mi opisalam wzej.POZDRAWIAM!!!
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Urszulo powiedz czy coś załatwiłaś w sprawie tego felernego śmietnika? Jestem bardzo ciekaw.;:100
urszula
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Kontakt:

Post »

Witam po tak długim milczeniu.Nic nie załatwiłam w sprawie tego śmietnika.W obecnej chwili przymykam na razie na to oko.Latem ruszę w tej sprawie na nowo.Orientowałam się jedynie w sanepidzie i na pewno od nich zacznę działać ,ponieważ z innej strony jest to bez szans.

Pozdrawiam.
grigori24
---

Post »

Urszulo radziłbym się tym tematem się zająć już wiosną ponieważ może to trochę potrać .Wiesz że urzędnicy mają na wszystko czas i kilka miesięcy zleci tak szybko że się nie obejrzysz.Uważam że najpierw powinnaś napisać pismo do PZD w Twoim mieście . Konkretnie chodzi tu o odpowiedz. Jeżeli odpowiedz będzie nie zadawalająca wtedy wyślij pismo do KR PZD w Warszawie. Można również zwrócić się do Municypalnej. Korzystanie z mediów to ostateczna broń która na pewno przyniesie oczekiwane efekty. :D :D :D
urszula
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Kontakt:

Post »

Dziękuje bardzo ze podpowiedz.Tylko w tym moim mieście jest różnie z tymi urzędami.
Na pewno na wiosnę sie tym bardziej zainteresuję.

Pozdrawiam. :D
grigori24
---

Post »

Urszulo czekam na dobre wieści!!! ;:1 ;:1 ;:1 ;:100 ;:100 ;:100
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”