Jakie nasadzenia na okrągłej rabacie ?

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
ODPOWIEDZ
krokosima
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 11 kwie 2012, o 12:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Jakie nasadzenia na okrągłej rabacie ?

Post »

Moi drodzy mam rabatę w kształcie koła , na której były róże ,bo mi przemarzły.Teraz chciałabym ją zapełnić roślinami jednorocznymi albo bylinami , ale nie wiem jakimi i jak je posadzić :?:
chciałabym żeby było kolorowo , ale bez chaosu. Może ktoś mi poradzi.Będę bardzo wdzięczna. :)
Awatar użytkownika
Piotr-Sz
200p
200p
Od: 28 gru 2010, o 12:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jakie nasadzenia na okrągłej rabacie ?

Post »

Hej. Proponuję byliny :) Zaczynasz od środka- gatunki najwyższe i stopniowo w dół. Wszystko zależy od wielkości rabaty, preferencji kolorystycznych itp. zajrzyj do mojego wątku- może Ci się coś spodoba z nasadzeń bylinowych.
x -C - m

Post »

Byliny: ostróżki bylinowe, tojady, floksy wiechowate i szydlaste, canny, rozchodnik okazały, serduszki, kosaćce, liliowce, lilie, astry bylinowe, jeżówki, słoneczniczek szorstki, mieczyk, krokosmia,zawilce, liatry.
Jednoroczne: malwy, aksamitki, astry, molucella, cynia, nagietek, krokosz, zatrwian, można je łączyć z warzywami np.: papryką
krokosima
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 11 kwie 2012, o 12:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:D Witam bardzo Wam dziękuje za odpowiedzi.Jest w czym wybierać , bo podaliście dużo roślin.Przy okazji moglam Piotrze zobaczyć twoje rabatki w ogrodzie , które bardzo mnie urzekły.Mile widziane następne zdjęcia. Pozdrawiam ;:63
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”