Chciałabym usunąć ta małą choineczke obok pieńka czy mogę tam posadzić rododendron?Może sajakieś inne ładne roślinki ktorym takie miejsce bedzie odpowiadać.Prozę o porady
Choinka usunieta niestety nie moglam posadzić clemka obok pienka ponieważ pod kamieniami jest mnóstwo mrówek az sie przestraszyłam co zrobic?czy w ogóle jest sens tam coś sadzić?obok pieńka posadze dwa małe krzaczki pięciornika krzewiastego tak mi doradził pan z ogrodniczego ale co z tymi mrówkami?Chyba pozostaje mi tylko kupić jakieś ładne kwiatki okrywowe i postawić je w doniczkach na pieńku tylko które lubią słońce i wytrzymają bez stałego nawadniania bo jestem na działce tylko w wekend?Po raz kolejny liczę na waszą pomoc
Expel nie używałam, nie chcę reklamować, ale jestem zadowolona ze wspomnianego wyżej środka. Posypuję trochę w mrowisko i obok, a mrówki na nóżkach wnoszą go do wnętrza i tam giną. Te, które ocaleją, wynoszą się z tego miejsca. Efekty widać po paru godzinach. Ważne, aby nie sypać bezpośrednio przed deszczem. Proszek jest ogólniedostępny w sklepach ogrodniczych, w ubiegłym roku kosztował chyba ok. 8 - 10zł i starcza na wiele mrowisk.